Na regen komt zonneschijn: Heerlijke temperaturen met Koningsdag!

koningsdag zonnig weer

Vandaag stond er behoorlijk wat wisselvallig weer op de planning, met een afwisseling van regen en wind. Met name in het oosten van Nederland worden in de middag zware buien en mogelijk hagel worden verwacht. Echter, er is beter weer op komst aangezien de temperaturen dit weekend aanzienlijk zullen stijgen.

Heerlijke temperaturen met Koningsdag

Donderdag kenmerkt zich door frequent voorkomende buien met hagel en weinig zonlicht. Vrijdag vertoont een sombere start, met meer zonneschijn in het noorden en aanhoudende regenval in het zuiden. Je vraagt je vast af hoe het dan zit met koningsdag. Dan hebben we goed nieuws na jaren van regenval.

Het weekend gaat namelijk een aangename wending nemen met een aanzienlijke temperatuurstijging, zelfs tijdens Koningsdag, waarbij het kwik naar verwachting rond de 18 graden zal uitkomen. Wel blijft de kans op neerslag aanwezig. Handig dus om een jas mee te nemen als je de straat op gaat voor de verjaardag van Koning Willem-Alexander.

Grauwe woensdag

Vandaag start wat onstabiel met een krachtige wind aan de kust. Er zijn verspreide buien, waarbij in het oosten zelfs kans is op hagel, en in Limburg zou een enkele sneeuwvlok kunnen vallen. Desondanks zijn er ook momenten waarop de zon doorbreekt.

Naarmate de dag vordert intensiveren de buien zich, vooral in het oostelijke deel van het land, waar naast regen ook hagel en onweer mogelijk zijn. In het westen zijn de buien milder en breekt de zon vaker door. Aan de kust waait het stevig met een windkracht van 6, waardoor de temperaturen rond de 10 graden zullen liggen.

Heb jij plannen voor Koningsdag? Wij zijn erg benieuwd of jij nog wat leuks gaat doen. Laat het ons vooral weten in de reacties op Facebook!

Scroll naar boven