Faust de Duitse herder heeft tijdens zijn acht jaar bij de BNSF Police Department in Texas een aantal verbazingwekkende dingen bereikt.

De getalenteerde hond werkte op de afdeling Explosievenopsporing en Patrouille, waar hij in de loop der jaren op vele oproepen reageerde. Faust heeft zelfs prijzen gewonnen voor zijn geweldige service. In 2015 behaalden Faust en zijn partner, Senior Special Agent Bryan Schaffer, de tweede plaats in gehoorzaamheid bij de K9 Trials van de National Railway Police. Faust behaalde ook de vijfde plaats in het detecteren van explosieven.

Schaffer werkte graag met Faust en hij vertrouwde de hond zijn leven toe. Faust heeft geholpen met honderden gevallen, waaronder een geval waarin een bommelding in een Wal-Mart werd geroepen. Faust en Schaffer hebben de winkel zorgvuldig gecontroleerd en ervoor gezorgd dat de winkel veilig was voor alle klanten en medewerkers.

politiehond

Na acht jaar in de strijd was het tijd voor Faust om met pensioen te gaan. De hond was klaar om in zijn gouden jaren te ontspannen.

Omdat Faust zoveel voor hem betekende, wilde Schaffer de hond een onvergetelijke uittreding geven.

BEKIJK OOK  De supermarkten blijven extra lang open voor kerst

Op de dag van Fausts pensionering sprong Faust zoals gewoonlijk in Schaffer’s politieauto. Hij ging zitten op de stoel van de passagier en besefte niet dat er vandaag iets anders was.

politiehond en politieagent

Er was ruis op de radio en de oren van Faust stonden op scherp – hij was gewend aan dit geluid, en meestal betekende dit dat hij en Schaffer op het punt stonden te gaan werken. Maar deze dag was anders. Op deze dag ging het bericht op de radio over Faust.

“Faust heeft zojuist zijn laatste dienst als explosieve opsporing en politie K-9 voltooid na acht jaar en één dag, en hij is nu officieel met pensioen. Faust, bedankt voor je service, ‘zei de radiozender.

hond in de bergen

Voor Schaffer was dit moment bitterzoet en erg emotioneel. Hij schreef op zijn Facebook-pagina:

“Faust, bedankt voor al het goede dat je hebt gedaan voor de BNSF en andere instanties – maar meestal dank ik je dat je ons na elke dienst veilig thuis hebt gebracht.”

BEKIJK OOK  Wateroverlast in London zorgt voor ondergelopen straten en metrostations

Hoewel Faust en Schaffer geen partners meer waren, namen de twee geen afscheid. Nadat Faust met pensioen ging, adopteerde Schaffer hem officieel. Nu leeft de hond een gelukkig, ontspannen leven in het huis van Schaffer.

hond met tong uit zijn bek

In de jaren sinds Faust met pensioen is, hebben hij en Schaffer samen veel leuke dingen gedaan. Schaffer nam Faust mee op een reis naar de Valdez-rotsen in Californië. Daar gingen de twee wandelen.

Schaffer en Faust genieten ook gewoon van rondhangen en samen spelen in hun lokale park. Faust is een grote fan van ontspannen in het gras!

Tijdens zijn acht jaar als een K-9 heeft Faust vele levens gered en hij heeft elke dag geweldig werk verricht. Nu geniet Faust van een welverdiend pensioen met de mensen van wie hij houdt. Deze dappere pup is een echte held!

DEEL dit met je vrienden en familie.

Bron: BNSF Railway


Like it? Share with your friends!