Na 70 jaar zijn verliefde Geert en Gerrie weer bij elkaar: ‘Zin in het leven is weer terug’

Soms zijn liefdesverhalen zo bijzonder dat ze de tand des tijds kunnen doorstaan. Het verhaal van Geert van Duin en Gerrie Heijligers uit Eindhoven is er zo een. Als tieners ontdekten ze de liefde, maar moesten ze elkaar verlaten vanwege een reden die vandaag de dag moeilijk voor te stellen is. Ze waren verliefd, maar hij was katholiek en zij protestants. Nu, 70 jaar later, hebben ze elkaar weer gevonden, en hun liefde is sterker dan ooit.

Een geheime liefde

In 1951 zagen Geert en Gerrie elkaar voor het laatst. Op dat moment kwam er abrupt een einde aan hun intense en geheime liefdesrelatie.

“We waren vijftien jaar oud toen het allemaal begon. Alles moest in het geheim gebeuren, dat was de enige manier in die tijd,” herinnert Geert zich. “Toen mijn vader ontdekte wat er aan de hand was, werd ik direct naar Amsterdam gestuurd. We verloren het contact, maar ik ben altijd aan haar blijven denken.”

Liefde in de oudere jaren

Het is niet ongewoon dat ouderen nog steeds een actief liefdes- en seksleven hebben. Onderzoek uit 2022 heeft aangetoond dat een kwart van de ouderen nog regelmatig seks heeft. Dit toont aan dat liefde en passie geen leeftijdsgrenzen kennen.

*Een bijzondere hereniging

Recentelijk ontdekte Geert tot zijn grote verbazing de naam van Gerrie onder een ingezonden brief in een lokale krant. Vastberaden om weer contact te krijgen met zijn jeugdliefde, nam Geert contact op met de krant. De hereniging was een feit. “Toen we elkaar weer zagen, voelde het alsof er geen dag was verstreken.

We hebben geen moment getwijfeld of we nog steeds bij elkaar hoorden. Voor ons zijn we altijd met elkaar verbonden geweest, zelfs als dat op afstand was.”

Scroll naar boven