Heb je je ooit afgevraagd waar dat kleine, ietwat zinloze zakje op je spijkerbroek voor is? Het is niet voor geld kunnen we je vertellen. Deze kleine zakjes dateren helemaal uit 1890 en werden voor het eerst gebruikt bij Levi’s.

Kleine dingen

Zo werden ze vroeger veel gebruikt voor zakhorloges, en dat doen we duidelijk niet meer – 2021 lijkt het jaar van Fitbits en slimme horloges te zijn. Levi’s patenteerde ze voor het eerst in 1873 als de ‘Improvement in Fastening Pocket Openings’.

Het blijkt dat het kleine zakje nooit wordt gevonden op een pantalon, omdat een zakhorloge onderdeel zou zijn van de binnenkant van een jas voor formele slijtage. Maar waarom zouden de zakjes nog steeds bestaan? Daar is een reden voor.

Interessant is dat het eigenlijk te wijten is aan een periode die betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog werden hoekklinknagels verwijderd om metaal te sparen voor de oorlogsinspanning. De klinknagels keerden na de oorlog terug in de horlogezak.

BEKIJK OOK  Zien: man rent het veld op met regenboogvlag tijdens Hongarije - Duitsland

Op de website van Levi’s staat: “Deze rimpelloze blauwe jeans met de uniforme look van de Arcuate, een contrast met voorgaande jaren toen de toepassing met één naald elk Arcuate-ontwerp uniek maakte, was de blauwe jeans van de toekomst en je kunt zie het meer dan 70 jaar later nog steeds in onze 501-jeans.


Like it? Share with your friends!