Mr. Happy Face officieel verkozen tot ‘lelijkste hond ter wereld’

Mr. Happy Face officieel verkozen tot 'lelijkste hond ter wereld'

in de Amerikaanse staat Californië wordt ieder jaar de lelijkste hond ter wereld gekozen. Vrij kansloos als je het ons vraagt, maar goed. Er is dus altijd een huisdier dat deze titel een jaar lang draagt. Dit jaar heeft de Chinese gekuifde naakthond Mr. Happy Face de trofee gewonnen. Er gaat echter een tragisch verhaal schuil achter het uiterlijk van de trouwe viervoeter.

Mishandeld en verwaarloosd

Mr. Happy Face is inmiddels 17 jaar en heeft een leven vol ellende achter zich. Het diertje werd jarenlang mishandeld en verwaarloosd. Daardoor kon de hond niet meer recht staan, moet het zijn behoefte doen in een luier en heeft een scheef hoofd.

Tijdens de coronapandemie werd Mr. Happy Face gedumpt in een asiel. De 41-jarige muzikante Jeneda Benally uit het Amerikaanse Arizona besloot de hond te adopteren. ”Het diertje verdiende een tweede kans, hij verdiende het om door mensen geliefd te worden.”

Volgens dierenartsen zou het hondje nog slechts enkele weken te leven hebben. Benally besloot al haar ”liefde, kusjes en vriendelijkheid” aan Mr. Happy Face te schenken. Inmiddels zijn we 10 maanden verder en het gaat enorm goed met de hond. ”Zijn hobby’s zijn slapen, snurken, kreunen in zijn slaap en rare geluiden maken als hij gelukkig is”, aldus Benally.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven