Moslimscholieren proberen hun regels op school in te voeren

Moslimscholieren proberen hun regels op school in te voeren

Op een school in het Duitse Neuss, gelegen net over de Nederlandse grens, hebben moslimscholieren een poging gedaan om de streng-islamitische sharia in te voeren. De autoriteiten hebben dit ternauwernood kunnen voorkomen. Dat meldt de Telegraaf.

Meisjes met hoofddoeken

Het zou gaan om vier bijna-volwassen scholieren, die de hele school wilden omtoveren. Medeleerlingen werden gedwongen om jongens en meisjes van elkaar te scheiden. Ook docenten moesten meewerken. ”Jonge meisjes moesten hoofddoeken op doen en hun gezichten bedekken.”

Moslimscholieren proberen hun regels op school in te voeren

De vakbond Opvoeders en Wetenschap gaan islamitische scholieren steeds verder met het opdringen van hun geloof op de onderwijsinstituten. ”Ze eisen gebedsruimtes en willen op vrijdag vrij hebben om naar de moskee te kunnen gaan waar ze kunnen bidden.”

Niet normaal

De vier scholieren bemoeiden zich ook met schoolzwemmen. Daar eisten zij dat vrouwelijke zwemleraren gescheiden werden van jongetjes, en andersom.

De vier hebben een bezoekje gekregen van de autoriteiten. Zij weigeren zich te commiteren aan de Duitse democratie en zijn erop uit om Duitsland te veranderen in een moslimland.

De inlichtingendienst is op de hoogte gebracht van de praktijken. De ouders hebben ook bezoek gekregen voor een erg pittig gesprekje. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen is het programma Wegweiser opgezet. Hiermee moeten jongeren die de weg kwijt zijn weer op het rechte pad gebracht worden.

’Sharia-Polizei’

In Duitsland gaat het sowieso helemaal de verkeerde kant op met de invloed van islamieten. In Wuppertal is een zogeheten ‘Sharia-polizei’ actief.

Die groep mensen blijkt in winkels en discotheken te controleren op mensen zich aan ‘islamitische regels’ houden. Samen met een bekeerling, Seven Lau, provoceren ze jonge moslims en doen ze pogingen om hen radicaal te maken. Het gaat om zeer zorgwekkende ontwikkelingen.

De baas van de p0litie, Rainer Wendt, zegt: ”Bij veel migranten is de sharia thuis meer aanwezig dan regels uit de Grondwet.” Ook erevoorzitter Heinz-Peter Meidinger van de lerarenbond ziet wat er gebeurt: ”Op sommige scholen geldt de Duitse wet niet meer.”

 

 

 

Scroll naar boven