Moslimorganisaties zeer bezorgd: ”We zijn heel erg bang”

Moslimorganisaties zeer bezorgd: ''We zijn heel erg bang''

Islamitische en Marokkaanse organisaties in Nederland zijn ‘zeer bezorgd’ over de monsterzege van Geert Wilders en de PVV.

‘Geen toekomst’

Habib el Kaddouri van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) spreekt tegenover het ANP van een ’totale ontreddering’.

Muhsin Köktas van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) kruipt ook in de slachtofferrol. Hij vreest zelfs dat er nu geen toekomst meer is voor moslims in Nederland. ”Iedereen heeft het over bestaanszekerheid, maar ik weet niet of wij die nog wel hebben.”’

Grote angst

El Kaddouri beweert dat er ‘grote angst’ is ontstaan onder Marokkaanse Nederlanders. ”Wilders staat bekend om zijn ideeën over moslims en Marokkanen.”

”Wij zijn bang dat hij ons als tweederangsburgers gaat neerzetten.” Köktas doet het ook in zijn broek: ”Ik weet niet of wij als moslims nog veilig zijn.”

De twee willen benadrukken dat ze de uitslag respecteren, maar hopen dat de PVV wordt uitgesloten door andere partijen. ”Voor moslims is het een hele moeilijke periode.”

DENK

En dan is er nog de partij DENK. Leider Stephan van Baarle liet precies zien waarom zijn partij niets in de melk te brokkelen heeft. Omringd door Palestijnse vlaggen weigerde hij Geert Wilders te feliciteren.

In zijn speech beweerde hij zelfs dat een miljoen moslims in Nederland ‘groot gevaar’ lopen. Op X (Twitter) zijn mensen hier not amused over.

Scroll naar boven