Moskeeën schroeven beveiliging op door winst van Geert

Moskeeën schroeven beveiliging op door winst van Geert

Moskee-organisatie Milli Görüş Nederland heeft na de verkiezingswinst van de PVV besloten om flink te sleutelen aan de beveiliging. Dat meldt Hart van Nederland.

Heel bang

De koepelorganisatie schroeft de beveiliging op en is naar eigen zeggen doodsbang voor extreemrechtste groeperingen. En dus moet er beveiligd worden.

In een verklaring zegt de organisatie: ”Die kunnen zich door de zege van de PVV erkend voelen in hun extreem racistische gedachtegoed.”

Er zijn zelfs voorzorgsmaatregelen genomen. Milli Görüş geeft anderzijds aan ook het volle vertrouwen te hebben in de rechtsstaat. ”Dreigende signalen zullen serieus en adequaat worden gemonitord en gesignaleerd.”

Mustafa Hamurcu en Mustafa Aktalan willen ook graag in gesprek met Geert. Ze willen hem vragen hoe hij denkt dat hij een premier ”voor alle Nederlanders” zal zijn, als hij dat wordt.

Geen vertrouwen

Milli Görüş stelt dat Geert door uitspraken in het verleden erg gewantrouwd worden door de moslimgemeenschap in ons land.

Moskeeën schroeven beveiliging op door winst van Geert

De koepelorganisatie stelt onder meer dat de PVV-baas duidelijk is geweest over de toekomst van islamitische scholen, korans en moskeeën. Ook wijzen ze naar de kritiek die Wilders voorheen had op hoofddoen, waar hij een kopvoddentax voor wilde invoeren.

Hamurca en Aktalan vragen zich af of moslims behandeld zullen gaan worden als tweederangsburgers. Ze benadrukken de grondwet, waar in staat dat er vrijheid van godsdient geldt.

Scroll naar boven