Moskeeën huwelijken vrouwen uit voor een uurtje: ”Dan kun je er seks mee hebben”

Moskeeën huwelijken vrouwen uit voor een uurtje: ''Dan kun je er seks mee hebben''

In Zweden is ophef ontstaan over Islamitische gebedshuizen die vrouwen uithuwelijken zodat mannen seks met hen mogen hebben. Maar, dit gebeurt niet alleen in Zweden. In de documentaire die door een Zweeds onderzoeksprogramma is gemaakt, blijkt dat ook een moskee uit Den Haag zich met dergelijke wanpraktijken bezighoud.

De politie omschrijft de gang van zaken als prostitutie en mensenhandel. De zogenaamde ‘plezierhuwelijken’ dienen dus enkel voor seks en geld.

Bovendien is zo’n plezierhuwelijk dus maar van korte duur. Een uurtje, een paar weken of een paar maanden: de klant is koning. De vrouw slachtoffer. Als de tijd verstreken is, wordt een huwelijk weer ongedaan gemaakt. Zo kan het gebeuren dat sommige mannen en vrouwen wel 18 keer trouwen en scheiden binnen een jaar.

Dwang

Wie echt de illusie heeft dat vrouwen dit voor hun plezier doen, moet zich laten nakijken. Vrouwen worden gedwongen en vaak gaat het om arme vrouwen die financiële problemen hebben. Het kan trouwens nog erger. Het Zweedse programma Uppdrag Granskning legde pijnlijk bloot dat een vrouw die hulp nodig had bij het vinden van een plek om te leven, door een imam werd geadviseerd om ”even snel te trouwen.”

In dit geval zou het nephuwelijk voor twee maanden standhouden. De man met wie de vrouw moest trouwen, kreeg daar een slaapplek voor terug en een bedrag van 25.000 Zweedse Kronen. Dat komt neer op zo’n 2.400 euro. De man mocht dan seks met haar hebben wanneer hij dat wilde. Na zo’n zestig dagen werd de vrouw uit huis gegooid en was ze dakloos.

Imams vinden mooi

De documentaire laat zien dat de meeste imams in de moskeeën die aan bod kwamen, guitig meewerkten aan deze vorm van prostitutie. Soms hielpen ze zelfs om een ‘geschikte’ man te vinden voor de vrouwen. Die werkzaamheden verrichten de geesteszieke, sorry geestelijken, niet voor niets. Een vrouw die aan het woord komt, legt uit dat een betrokken sjeik een percentage ontvangt voor zijn bemiddelingen.

Nederland

Het televisieprogramma beperkt zich niet tot Zweden. Ook namen de makers contact op met sjiitische moskeeën in veel andere landen, waaronder een moskee in Den Haag die valt onder de Stichting Alcauther. Een vrouw die in het complat zat, belde een imam op.

Ze vertelde dat ze wist van plezierhuwelijken als oplossing voor geldproblemen. De imam antwoordde daarop: ”Dat kan worden geregeld” om er aan toe te voegen: ”Ik heb een suggestie, wat dacht je van mij?” Hij bood haar een bedrag van 1.200 euro voor een huwelijk van een maand. Ze mocht dan geen contact hebben met andere mannen en moest volledig toegewijd zijn aan de imam.

Of zo’n plezierhuwelijk eigenlijk wel goed is? Volgens de imam “deden de meeste profeten dat ook bij hun dochters.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven