Morgen wederom noodweer: ”Hier wordt het chaos”

Gisteren meldde het KNMI, Weer.nl en andere instituten noodweer. Daar werd in onze comments enorm lacherig over gedaan, maar het was behoorlijk mis. Op Schiphol moesten vluchten geannuleerd worden, terwijl sommige straten onder zijn gelopen.

Wateroverlast

En daar bleef het niet bij. Overal in het land ging het flink tekeer. Op de natste plekken viel 30 tot 40 millimeter regen en dat zorgde voor flink veel overlast.

Maar goed, vandaag is de eerste officiële zomerdag. Fijn wel, want na een stormachtige dag schijnt het zonnetje vandaag weer.

Op de meeste plekken blijft het gelukkig droog. De temperaturen lopen uiteen van 23 graden in het noordwesten, tot 29 graden in het zuidoosten.

Noodweer

Heel lang kunnen we er helaas niet van genieten, want morgen belooft wederom een dag te worden waarop het weer enorm gaat spoken.

Hart van Nederland heeft een overzicht gemaakt van plaatsen waarop het los gaat. Met name inwoners van de provincie Limburg moeten zich schrap zetten.

Morgen begint de dag op de meeste plekken met flink veel zon. In het zuiden en oosten van Nederland maakt de zon echter al snel plaats voor bewolking.

Bakken uit de lucht

De eerste regen zal vallen in de provincie Limburg, waarna het zich zal uitbreiden richting het zuiden en oosten van ons land.

De hoeveel neerslag kan net als gisteren ontzettend oplopen. Zeker in Limburg kunnen we enkele tientallen millimeters gaan vallen.

Morgen wederom noodweer: ''Hier wordt het chaos''

Het westen en noorden zullen gevrijwaard blijven van de problemen in Limburg. Verwacht wordt dat het hier droog en zonnig zal blijven. De temperaturen lopen op tot iets boven de 25 graden.

Weekend

En dan…op vrijdag klaart het grotendeels op. Wolken en zon wisselen elkaar af, waarbij er in het zuiden van Nederland nog wel een buitje kan vallen.

Het weekend belooft schitterend te worden. Op zaterdag kun je genieten van temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Op zondag krijgen we tropische hitte.

Dan kun je dus lekker naar het strand, of naar het zwembad. De temperatuur kruipt in ieder geval richting de 30 graden in Limburg.

Scroll naar boven