Monuta komt met bizarre actie: Win je eigen uitvaart

Monuta komt met bizarre actie: Win je eigen uitvaart

Onderzoeksbureau Nibud concludeerde onlangs dat een op de drie Nederlanders geen flauw benul heeft van de kosten die een uitvaart met zich meebrengen. Om mensen hier meer bewust van te maken, komt uitvaartverzorger Monuta nu met een even bizarre, als ludieke actie op de proppen. De winnaar van een quiz, ontvangt een gratis uitvaart. Voor zichzelf.

Tsja, we denken er allemaal liever niet over na, maar ooit komt de dag… Opmerkelijk is dan ook dat het Nibud-onderzoek uitwees dat ongeveer de helft van de respondanten de kosten van een uitvaart te laag inschatte. Zij dachten dat de kosten onder de 6.000 uit te komen, waar de daadwerkelijke som zo’n 7.500 euro betrof.

YouTube video player

Uitvaartquiz

Monuta komt nu met een ludieke actie. Deelnemers aan de Rekenmaaruit!vaartquiz, die onder leiding staat van Steven Kazan en zijn assistente Maya, worden uitgedaagd de kosten te benoemen voor verschillende uitvaart-onderdelen. Wat is de prijs van een doodskist bijvoorbeeld en wat kost het afspelen van liedje?

Uit alle deelnemers trekt Monuta uiteindelijk een gelukkige, die haar of zijn uitvaart mag samenstellen ter waarde van maar liefst 9.000 euro.

Educatief

Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta, noemt de quiz ”enorm aantrekkelijk.” Hij hoopt dat veel mensen hun uitvaart willen winnen.

”Aan het einde” (hoe toepasselijk) hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over wat een uitvaart zo’n beetje kost”, aldus Mulders.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven