Monumentje voor vermoord meisje (3) volledig vernield

Monumentje voor vermoord meisje (3) volledig vernield

In oktober 1986 werd de destijds driejarige Anoeska om het leven gebracht. Haar vader Chiel liet destijds een speciaal monument optuigen in het Park bij de Euromast, zodat hij een plekje heeft om zijn dochter te kunnen herdenken. Het monumentje is echter al meermaals vernield en is nu wederom door vandalen onder handen genomen.

Vader Chiel laat aan Hart van Nederland weten volledig kapot te zijn. “Ik word er wanhopig van, het is gewoon verschrikkelijk.”

Monumentje voor vermoord meisje (3) volledig vernield

Chiel wil graag dat er een nieuw monument komt, die ‘hufterproof’ is én waar ook andere vermoorde kinderen herdacht kunnen worden. Om dit te kunnen realiseren is hij een inzamelingsactie gestart. Ook de gemeente en de politie willen hem ermee helpen.

Het monument voor Anoeska werd vernield op 10 juli jongstleden. Het plakkaat met daarop foto’s van Anoeska en haar lievelingspoes is daarbij volledig doorgekrast. Dit gebeurde in 2018 ook al en Chiel voelt het als een gerichte actie.

“Ik voel me niet meer veilig. Ik krijg iedere keer PTSS door deze toestanden. Je wordt er misselijk van. Telkens als ik er heen ga, denk ik dat er weer iets is.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven