Monique’s koelkast is leeg: ”Soms weet ik niet of mijn zoontje en ik kunnen eten”

Monique's koelkast is leeg: ''Soms weet ik niet of mijn zoontje en ik kunnen eten''

Monique uit Helmond heeft grote moeite de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Tegen Omroep Brabant doet ze haar schrijnende verhaal.

Monique, moeder van een zoontje van vijf jaar, zit er helemaal doorheen. ”Soms willen mensen gezellig iets afspreken en dan wil ik niet vertellen dat ik alleen nog maar een glaasje cola voor mezelf heb staan. Daten gaat niet en ik kan vrijwel nooit op vakantie.”

Monique's koelkast is leeg: ''Soms weet ik niet of mijn zoontje en ik kunnen eten''

Schulden en depressie

Het ging mis toen Monique en haar toenmalige partner uit elkaar gingen. ”Ik bleef zitten met rode cijfers op de bank. Er volgden veel rechtszaken.” Die hebben haar zo moe gemaakt, dat Monique in een depressie belandde. Ze zag het totaal niet meer zitten. Door haar ex belandde ze in de schulden en werd er een bewindvoerder aangesteld.

70 euro

”Iedere woensdag krijg ik mijn geld, 70 euro in de week, daar moet ik alles van doen. Aan het eind van de week zit ik soms zo omhoog, dan kijk ik mijn zus lief aan. Of ik misschien een tientje mag lenen, omdat ik niks meer heb en echt niet weet wat we moeten eten”, zo vertelt Monique.

Boodschappen doet de moeder bij een sociale supermarkt, waar alles goedkoper is dan bij een reguliere supermarkt. Maar het eten is daar niet altijd goed. ”Dan heb ik bijvoorbeeld een paprika nodig en dan zijn er alleen nog maar zachte, die er niet zo goed uitzien.”

Oplopende kosten

Hoewel het voor Monique moeilijk is om haar zoontje lekker te verwennen, lukt het haar af en toe toch. ”Ik heb al 3 jaar niets voor mezelf gekocht.”

Monique probeert weer op te krabbelen na een loodzware periode. Toch maakt ze zich veel zorgen over de toekomst en dan met name over de oplopende voedselprijzen. ”Meestal kan ik een volle tas boodschappen halen voor 30 euro, nu heb ik veel minder boodschappen voor hetzelfde geld.”

Over de stijgende prijs van gas is ze ook bezorgd. ”Ik heb een stekker voor de koelkast en de tv, en dat is het.”

Scroll naar boven