Monique Westenberg in diepe rouw: ”Rust zacht, mooie jongen”

Monique Westenberg volledig ingestort: ''Rust zacht, mooie jongen''

Monique Westenberg huilt momenteel tranen met tuiten. Sinds gisteren bekend werd gemaakt dat Bokito in Diergaarde Blijdorp plotseling het leven liet, is Monique compleet ontdaan. Op Instagram heeft ze een eerbetoon aan de gorilla gedeeld.

Bokito kreeg in mei 2007 wereldfaam. Hij ontsnapte uit zijn verblijf en rende het restaurant van het park in. Hij verwondde vier mensen, van wie een ernstig: een vrouw die hem vrijwel dagelijks bezocht en die hij meesleurde. Uiteindelijk werd de gorilla verdoofd met een pijltjesgeweer.

Niet lekker

Zondag jongstleden ging het niet goed met Bokito. Hij voelde zich niet lekker en werd daarom geobserveerd. Dinsdag werd hij onder narcose gebracht zodat hem vocht toegediend kon worden. Tijdens die narcose stopte zijn hart met kloppen. De oorzaak hiervan wordt onderzocht.

Vanzelfsprekend zijn de verzorgers en medewerkers van de dierentuin hevig ontdaan. Ook de gorillagroep is in alle staten door het verlies van Bokito.

Standbeeld

Wat er met het stoffelijk overschot van Bokito gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend. Leefbaar Rotterdam, een politieke partij, wil zich hard maken voor een standbeeld van de gorilla. Waar en wanneer deze moet verrijzen is nog niet bekend. Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering zal het onderwerp aangedragen worden.

Monique

Monique Westenberg, die erom bekendstaat een enorme dierenliefhebber te zijn, staat op Instagram stil bij het verlies en schrijft: ”Rust zacht mooie jongen”.

Monique Westenberg volledig ingestort: ''Rust zacht, mooie jongen''

Schrijf je in en krijg direct het leukste, meest spraakmakende en laatste nieuws.

[newsletter_form type=”minimal”]

Scroll naar boven