Monique (60) had zin in vakantie, wordt tegengehouden bij de immigratiedienst

Monique (60) had zin in vakantie, wordt tegengehouden bij de immigratiedienst

De Australische Monique Sutherland (60) had ontzettend veel zin in een welverdiende vakantie. Samen met haar moeder (87) wilde ze vanaf Tullamarine Airport in Melbourne naar Bali vliegen. Bij de paspoortcontrole ging het echter volledig mis.

Blauw formulier

Tegen 7News vertelt de geschrokken Monique wat er gebeurd is. ”Toen ik mijn paspoort toonde, werd ik gedwongen om een blauw formulier te ondertekenen.”

”Dit omdat mijn paspoort ‘een beetje vies’ was. Mij werd verteld dat ik het formulier moest laten zien, wanneer ik in Bali zou komen en daar mijn paspoort zou moeten laten zien.”

”Mijn paspoort is helemaal niet vies, maar het is zeven jaar oud en dan ziet het er natuurlijk niet meer uit als nieuw. Maar het is dus niet zo dat er iets beschadigd is. Alles is prima te lezen.”

Bali

Afijn, met het blauwe formulier in haar handen lopen Monique en haar moeder in Bali naar de paspoortcontrole. Dat is nodig om het land binnen te komen.

Monique (60) had zin in vakantie, wordt tegengehouden bij de immigratiedienst

Ook daar is er nog niets aan de hand. De medewerker van de douane bekijkt het paspoort en het blauwe formulier en zet gewoon een stempel.

Maar dan gaat het fout. Direct nadat Monique en haar moeder willen doorlopen, worden ze tegengehouden door een medewerker van de immigratiedienst.

”De douanier vroeg of ik alleen was, en of ik vaker reisde. Ik gaf aan dat ik niet zo vaak reisde. Hij vroeg me hem te volgen naar een ‘ondervragingsruimte’. Binnen een mum van tijd stond de gehele kamer vol met officials.

Stempel

”Ik was compleet hysterisch en versteend.” Monique wordt verteld dat haar paspoort helaas ’te zeer beschadigd is’. Er is slechts één oplossing.

”De douane-medewerker zei dat hij een stempel moest zetten om het document goed te keuren. Zonder die stempel zou ik het land niet in mogen.”

De stempel is echter niet gratis. ”Ze zeiden dat de ‘speciale stempel’ me 1.500 Australische dollar (meer dan 900 euro) zou kosten. Ik weigerde dit te betalen.”

Moeder

”Ik gaf aan dat mijn paspoort al een stempel had gekregen toen ik de douane was gepasseerd. Waarom zou het document dan nu ineens niet voldoen?”

”Toen zijn ze naar mijn moeder gegaan, een vrouw van in de tachtig. Ze hebben haar zo bang gemaakt dat mijn moeder het geld in hun handen heeft gegeven. Het mocht ook alleen cash.”

Nadat het bedrag betaald is, krijgt Monique een extra stempel in haar paspoort en mogen haar moeder en zij hun weg vervolgen.

Monique (60) had zin in vakantie, wordt tegengehouden bij de immigratiedienst

Vakantie verpest

”De hele vakantie hebben we stress gehad over deze ervaring. We moesten natuurlijk ook nog terug. Het was echt verschrikkelijk en ik heb er een trauma aan overgehouden.”

Op de weg terug gebeurt er dan niets. Monique en haar moeder hebben Bali weer kunnen verlaten zonder problemen. ”Maar toch, ik ben gewoon opgelicht en ik kon er niets tegen doen.”

Bron: LadBible

Scroll naar boven