Monique (57) is al bijna negen jaar gestopt met koken

Monique (57) is al bijna negen jaar gestopt met koken

Waarom zou je elke dag koken als je de mogelijkheid om dagelijks buiten de deur te gaan eten? Monique Duivenbode (57), getrouwd en moeder van een dochter, is al negen jaar lang gestopt met koken en gaat dagelijks uit eten.

In de splinternieuwe LINDA vertelt Monique dat ze alleen op zaterdag, wanneer het de traditionele brooddag is, bereid is een gehaktballetje te maken.

Geen zin meer in

”Toen we negen jaar geleden naar het centrum van Amsterdam verhuisden, zei ik tegen mijn man Marcel: ‘En nu stop ik voor altijd met koken’. Ik had het jarenlang gedaan en was er klaar mee. Hier in de binnenstad stikt het op loopafstand van de lekkere restaurants. Waarom zou ik dan zelf nog in de keuken gaan staan?”

”Alleen op zaterdag, onze traditionele brooddag, wil ik nog wel eens een gehaktbal bakken. Voor de rest komen de pannen niet meer tevoorschijn. We eten zo’n vier keer per week bij Hap-Hmm. Heerlijk Hollands eten in een huiskamersetting. Ik vind het ideaal, want ik ben dol op spruiten.”

Uit eten gaan is goedkoper

Monique stelt dat uit eten gaan tegenwoordig goedkoper is dan zelf koken. Bij Hap-Hmm betaal ik voor een gehaktbal met bietjes maar 12 euro. Heb je de prijzen in de supermarkten gezien? En daarbij bespaar ik ook gas door niet te koken. Dus uiteindelijk ben ik goedkoper uit en heb ik geen afwas ook.”

Scroll naar boven