Mohammad kan er niet meer tegen: ”Mijn geloof is mijn grote steun”

Mohammad kan er niet meer tegen: ''Mijn geloof is mijn grote steun''

Het gaat niet goed met de Nederlandse Palestijn Mohammad Kafina uit Hoorn. Zijn familie moet hun huis in Noord-Gaza onmiddelijk verlaten. Hij wordt er machteloos van: ”Ik kan niks doen om te helpen”, aldus de emotionele Mohammad.

De situatie in Gaza heeft enorme gevolgen. “Eén van mijn familieleden is d00d. Eén is vermist, we weten niets over hem. De huizen van twee familieleden zijn verwoest.”

Pamfletten

De situatie in Gaza wordt met de dag erger. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk burgers geraakt worden, zijn er door Israël pamfletten gedropt in het noorden.

Hierop worden inwoners gewaarschuwd voor wat er komen gaat. Ze hebben 24 uur om te vertrekken. Hamas wil juist dat er niemand vertrekt en wil dat ze blijven.

Onbegrijpelijk

Mohammad stelt dat de situatie in Gaza onhoudbaar is. Hij snapt niet dat een miljoen mensen hun huis moeten verlaten en stelt dat het onuitvoerbaar is.

De mensen kunnen namelijk nergens heen. ”Wij praten hier over mensen. Over Omar, over Bashar, over Ahmed, over heel veel mensen. Zij zijn mensen. Zij hebben verhalen en hebben het heel slecht daar.”

Onmogelijk

Het Rode Kruis deelt die mening. ”Het is onmogelijk om zoveel mensen in zo een korte tijd te verplaatsen. Er zijn ook niet voldoende ziekenwagens en mensen te evacueren. De benzine raakt op. Kindjes in couveuses kunnen niet meer verplaatst worden”, zo stelt een woordvoerder.

Geloof

Mohammed kan dus niets doen. Hij haalt nog wel steun uit zijn geloof. Om die reden is hij vanmiddag naar de Mosee gegaan.

”Ik kom elke vrijdag om te bidden. En deze vrijdag ga ik bidden en zijn mijn gedachten bij mijn familie”, zo stelt Mohammad in tranen.

Scroll naar boven