Mohamed rijdt Shana dood: ouders ontroostbaar nadat rechtbank straf uitspreekt

Shana Leurs werd op 4 maart vorig jaar doodgereden door Mohamed L. Gisteren werd bekend dat deze gevaarlijke doodrijder van de rechtbank slechts zes maanden de gevangenis in hoeft. De ouders van het meisje zijn ontroostbaar.

”Wat voor rechtssysteem hebben wij in Nederland?”, zo vraagt Shana’s moeder Wanda zich af. De misdadige Mohamed reed iets minder dan 100 kilometer per uur op een weg waar slechts 50 is toegestaan. Hij zou daarnaast ook zijn telefoon hebben gebruikt tijdens het rijden.

Straf lager dan eis

Het Openbaar Ministerie wilde dat L. voor drie jaar achter de tralies zou verdwijnen en een rijontzegging van 5 jaar. De rechtbank vond dat allemaal wat te veel. L. werd gisteren veroordeeld tot zes maanden cel en een rijontzegging van twee jaar. Ook moet hij 15.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van Shana.

Mobiele telefoon

De rechter vindt dat niet kan worden bewezen dat Mohamed zijn telefoon in zijn handen had toen hij Shana doodreed en vindt dat L. ‘onvoorzichtig’ heeft gereden. Volgens persrechter Paul Waarts is ‘alleen maar te hard rijden’ niet voldoende voor een hogere straf.

Mohamed rijdt Shana dood: nabestaanden ontroostbaar nadat ze horen hoe lang hij de cel in moet

Nabestaanden kapot

De opgelegde straf is volgens moeder Wanda veel te laag. “Wat is een half jaar op een mensenleven? Ik vind het echt diep, diep triest in Nederland. Geen enkele straf is hoog genoeg, maar dit is onverteerbaar.”

De ouders noemen Mohamed L. een moordenaar en laten zichzelf niet afschepen met deze laffe uitspraak. ”We gaan in hoger beroep. Als het dit is, een half jaar, dan horen ze in Den Haag nog van mij”, zo waarschuwt vader Ivak de politiek.

Scroll naar boven