Mogelijk nog steeds Russisch troepen aan de grens met Oekraïne

Een Russische tank na beëindiging van de oefeningen rond de grens

Rusland liet eerder blijken dat er troepen terugkeerden uit het grensgebied met Oekraïne, omdat de militaire oefening zou zijn afgelopen. Toch zijn veel Westerse landen hier nog niet van overtuigd. Er zijn zelfs vermoedens dat Rusland juist meer troepen naar de grens stuurt. Ook de president van Oekraïne gaf vandaag in een gesprek met de BBC aan dat er nog geen bewijs is dat Rusland troepen terugtrekt. Als dat echt het geval zou zijn, zou iedereen dat ook merken volgens president Zelensky.

Oekraïne blijft kalm

Volgens Zelensky blijft zijn land kalm, omdat het niet de eerste keer is dat dit gebeurt. In het westen wordt de kans nog reëel geschat dat Rusland Oekraïne aan zal vallen. Eerder gaf de VS nog aan dat Rusland mogelijk een invasie plande voor vandaag. Volgens Rusland was dit laster en ook Oekraïne vond dat de uitspraken vooral paniekzaaierij leken te zijn.

Rusland wil niet dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO. Daarom eist Moskou de garantie dat dit niet zal gebeuren. Rusland zou de uitbreiding van de NAVO als een bedreiging zien.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven