Moeite met afvallen? Chocolade als ontbijt helpt daarbij

chocolade

Over chocolade eten als ontbijt wordt vaak een beetje lacherig gedaan door de meeste mensen. Als we echter een nieuwe studie mogen geloven mogen alle chocolade verslaafden zich verheugen, want wat blijkt? Het schijnt dus echt goed voor je te zijn, en dit is waarom:

Melkchocolade

Volgens een recente studie kan het eten van melkchocolade voor je eerste maaltijd van de dag enkele onverwachte bijwerkingen opleveren, zoals het helpen van je lichaam om vet te verbranden. Onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital in Boston, VS, gaven 100 gram melkchocolade aan 19 postmenopauzale vrouwen binnen een uur na het wakker worden.

Dit deden ze nog eens een uur voordat ze gingen slapen, twee weken lang. Je zou verwachten dat na een paar weken al snel de kilo’s erbij zouden komen, maar dat is niet wat er gebeurde. In plaats daarvan bleek uit de resultaten dat de inname van chocolade geen verschil maakte in het gewicht van de deelnemers en zelfs hielp bij het afvallen.

De studie suggereerde dat het eten van chocolade in de ochtend daadwerkelijk kan helpen om vet te verbranden en het glucosegehalte in het bloed te verlagen.

chocolade gezond nieuwe studie

Chocolade gezond?

Maar het gaat nog verder: Het eten van chocolade in de nacht hielp de proefpersonen om hun slaappatronen te reguleren en hun metabolisme te veranderen. Tijdens de proef waren de deelnemers niet beperkt in wat ze nog meer aten naast de melkchocolade.

Voordat iedereen opgewonden raakt en elke ochtend chocolade begint te eten, moet er vertelt worden dat – net als al het andere – het eten van chocolade met mate moet worden gedaan. Met andere woorden, eet een belachelijke hoeveelheid chocolade en je zult waarschijnlijk nog steeds kilo’s aankomen, ongeacht op welk tijdstip van de dag je het eet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven