Moeder(32) met pacemaker laat weten dat ze 6 energiedrankjes per dag dronk

Een moeder van drie spreekt zich uit over de mogelijke gevaren van het consumeren van energiedranken nadat ze last had van black-outs en werd uitgerust met een pacemaker op de leeftijd van 32. Samantha Sharpe, uit Leicester, VK, zei dat ze op haar slechtst maximaal zes blikjes per dag consumeerde van de zoete cafeïnehoudende dranken.

“In 2014 dronk ik vijf of zes blikjes per dag tot ik de pacemaker in februari 2018 liet plaatsen”, vertelde ze aan Leicester Live.com.

Ze zei dat de drankjes, die haar altijd alert hield tijdens het werk, haar hart sneller deed kloppen en hartkloppingen veroorzaakten.

“Het bezorgde me hoofdpijn, ik werd er chagrijnig van en dan wilde ik er nog een hebben om me op de been te houden,” vertelde ze aan het nieuwscentrum. “Ik kan er niet door slapen.”

Ze ging uiteindelijk naar de dokter, die naar verluidt een verstopping in haar hart had vastgesteld en ze kreeg een pacemaker. Ze leed ook aan nierstenen en werd naar verluidt gewaarschuwd voor het ontwikkelen van diabetes als gevolg van de hoeveelheid suiker die ze innam. Terwijl ze zei dat haar artsen de energiedrankjes niet direct de schuld konden geven voor haar hartproblemen, zei ze dat ze geen problemen had gehad sinds ze gestopt was met het consumeren van het drankje.

“Ik heb geen black-outs meer en ik voel geen gekke hartkloppingen meer”, vertelde ze aan LeicesterLive.com. “Mijn hart sloeg kloppingen over.”

Het National Center for Complementary and Integrative Health heeft gewaarschuwd voor het nuttigen van grote hoeveelheden energiedrankjes vanwege bezorgdheid over het cafeïnegehalte, wat ernstige hart- en bloedvatproblemen kan veroorzaken, waaronder hartritmestoornissen en verhogingen van de hartslag en bloeddruk.

Het kan ook geassocieerd worden met angst, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen en uitdroging.

Sharpe, die om de zes maanden naar de dokter moet terugkeren, zei dat ze haar verhaal wil delen als een waarschuwend verhaal voor anderen.

Bron: The Heartysoul