Moeder ziet de handen van haar zoon en breekt in tranen uit om de waarheid

De geboorte van een kind is een van de mooiste ervaringen voor een ouder. Wanneer ze jong zijn doen wij er alles aan om ze te geven wat zij willen. Ondanks dat we ons best doen om ervoor te zorgen dat ze niks tekort komen, komt het wel eens voor dat je ze niet altijd alles kan geven. Als ouder heb je verantwoordelijkheid en moet je rekening houden met je uitgaven. Dit is iets wat Cassandra Lane maar al te goed weet.

Cassandra is de moeder van vijf kinderen en dat maakt het financieel gezien niet makkelijk voor haar. Zo nu en dan zijn ze krab bij kas en moeten er compromissen gesloten worden. Ondanks haar moeilijke financiële situatie weet ze haar kinderen de liefde te geven die ze nodig hebben.

Onlangs ontdekte ze dat niet alle kinderen de liefde vanuit huis krijgen die ze nodig hebben. Namelijk toen ze realiseerde wat er gebeurde in het huis van een van de vriendjes van haar zoon.

Het begon toen ze op een schoolfoto-sessie was met haar zoon (Zeke). Ze hadden foto’s gemaakt voor zijn middelbare schooljaar. Het besef kwam toen ze berichten langs zag komen via een populaire Facebook-pagina. Een paar dagen later had Cassandra een gesprek hierover met Zeke.

Zij schreef dit op Facebook:

“Eerder deze week gingen we foto’s ophalen van het oude jaarboek van Zeke. Onderweg merkte ik zijn handen op. Werkende handen. Handen die er uitzagen als die van mijn vader. Net zoals die van Brandon in ons eerste jaar huwelijk.

Ik zei tegen hem dat hij zich geen zorgen moest maken omdat ze alleen foto’s maakte van het gezicht, maar ik had het mis.”

‘Toen we in de rij zaten, zag ik kinderen in hun jas staan met hun klasgenoten. Toen zag ik Zeke’s bevlekte handen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Door zijn handen gezien te hebben begon ik aan mijn manier van opvoeden te twijfelen en de keuzes die ik heb gemaakt. Heb ik hem wel goed opgevoed als hij nu 30/40 uur per week werkt. Ik begon me slecht te voelen.

Laatste dagen heb ik veel nagedacht en gehuild. Ik heb me verontschuldigd tegenover Zeker en hij lachte me uit. Hij zei: ‘Waarom spijt het je? Omdat je me hebt geleerd om hard te werken voor dingen die ik wil? Omdat ik goed met geld om kan gaan?’

Mijn zuster herinnerde me eraan dat de beste dingen in het leven niet bestaat uit spullen, maar familie en vrienden. Dus maak je maar geen zorgen mama, met mijn opvoeding is niks mis. Ik heb mijn prioriteiten goed op een rijtje en weet wat wel belangrijk is en wat niet.

Zeker is ontzettend blij in het gezin waarin hij is opgegroeid en zou geen andere opvoeding willen. Er is niets mis met hard werken voor iets wat je wilt. We zijn niet altijd in staat om alles aan onze kinderen te geven, maar wat echt van belang is om ze de juiste dosis liefde en emotionele steun te bieden. Deel dit prachtige verhaal als jij het hiermee eens bent!

Bron: Facebook