Moeder zet dochtertje (5) uit huis, meisje levenloos gevonden

Moeder zet dochtertje (5) uit huis, meisje levenloos gevonden

In de Verenigde Staten is een vijfjarig meisje om het leven gekomen. De moeder van Zoey Felix had haar dochtertje uit huis gezet. Enkele uren later werd ze levenloos aangetroffen. Buurtbewoners zijn in shock: ”Iedereen hield van haar, behalve haar ouders.”

Uit huis gezet

Volgens The New York Post en De Telegraaf zou het huishouden hebben bestaan uit een vader, moeder, twee kinderen en eveneens de 25-jarige Mickel Cherry.

Cherry was dakloos, maar zou dus bij de familie hebben ingewoond. Hoe dit precies zit, is vooralsnog onbekend. Drie weken geleden zou de moeder de kleine Zoey, haar zus en de vader van de kinderen uit huis hebben gezet. De drie zouden wonen in een tent, op 2.5 kilometer afstand.

Dit is overigens niet bevestigd door de autoriteiten.

Maandag

Afgelopen maandag werd de kleine Zoey aangetroffen bij een tankstation. Ze leefde niet meer. De 25-jarige Cherry, die dus in huis woonde, zou zich hebben vergrepen aan het meisje en haar daarna omgebracht hebben. Hij is aangehouden en kreeg een borgsom van twee miljoen dollar.

Jeugdzorg deed niks

Buurtbewonders zijn ten einde raar. Zoey was ontzettend geliefd in de buurt, maar had het thuis niet naar haar zin. Volgens buurman Bradley ging ze langs bij meerdere buren, waar ze vroeg of ze er mocht blijven eten.

”Ze vroeg altijd: mag ik blijven, mag ik blijven? Meestal als een kind zo graag wil blijven, dan is er thuis iets gaande. En dat blijkt dus te kloppen.

Jeugdzorg heeft meerdere meldingen gekregen over het gezin. Zoey zou thuis geen stromend water hebben en moest tussen uitwerpselen slapen.

Ondanks dat meerdere buren aan de bel trokken bij Jeugdzorg, werden Zoey en haar zus niet uit huis geplaatst. Sharon, die ook in de buurt woont zegt: ”Ik maakte meldingen van wat ik zag. Ze was altijd vies en had geen eten. Maar jeugdzorg nam het niet serieus.”

Onacceptabel

De autoriteiten eigen nu een verklaring van Jeugdzorg. Eens te meer omdat de moeder in 2018 al schuldig werd bevonden aan het inslaan op een kind. Een kind met de initialen Z.F. Zoey Felix dus. Ze was destijds net geboren en dus een baby’tje.

Jeugdzorg krijgt zeven dagen de tijd om een rapport te overleggen met alle meldingen over het desbetreffende kind. Maar Zoey komt daarmee niet terug.

Topeka man faces capital murder, rape charge for death of Zoey Felix
Scroll naar boven