Toen ik opgroeide, werd ik altijd gewaarschuwd om nooit in een vreemde auto te stappen.

Natuurlijk veranderen de tijden, en hoewel het nog steeds raadzaam is om alleen bij bekende mensen in de auto te stappen, hebben diensten zoals Uber/Lyft ons een nieuw tijdperk van vertrouwen in voertuigen gegeven.

Bovendien is het niet ongewoon om de wind van verhalen te vangen waarin bestuurders ver boven hun taak zijn gegaan door waakzame burgers te worden die zorgen voor de passagiers die ze bij zich hebben …

Dit is zo’n verhaal, dat heeft plaatsgevonden in Worcester (Massachusett) dat onlangs viraal is gegaan.

Ashton Mazyck is een gedragstherapeut die overdag met kinderen werkt, maar in zijn vrije tijd rijdt hij voor Lyft. Hij was aan het einde van een dienst om 03.00 uur op een bijzonder koude januari-avond, toen hij op een verrassende ontdekking stuitte.

Nadat hij in het parkeerterrein van zijn gebouw had geparkeerd, zag hij een klein dier dat in de kou bij de deur van de lobby bibberde.

Bij zijn nadering besefte hij echter dat het geen klein dier was. In plaats daarvan was hij sprakeloos toen hij zag dat het een 2-jarig meisje bleek te zijn.

Ashton’s eerste actie was om zijn moeder (Vida Mazyck) te bellen die in hetzelfde gebouw woonde. Hij vroeg haar een deken te halen, voordat zij haar naar binnen brachten.

“Haar voeten waren gevoelloos”, legde Vida uit. “Ik bleef maar zeggen,” doet dit pijn? “En ze voelde me niet over haar voeten wrijven.”

De politie van Worcester kwam snel ter plaatse en brachten de 2-jarige spoedig naar het ziekenhuis. Later zou blijken dat het kind door haar grootmoeder in de gaten werd gehouden toen haar moeder nachtdienst had.

De peuter was op de een of andere manier uit het huis geglipt terwijl de grootmoeder sliep, alleen om naast de ingang van het gebouw te kruipen, waar Ashton haar vond.

Ashton vertelde de lokale media: “Ik weet niet hoe lang ze daar was, maar ik ben gewoon super blij dat ik daar was toen zij daar zat.” Bekijk de video hieronder:

We zijn zo dankbaar dat Ashton op het juiste moment op de juiste plek was!

Deel dit verhaal om hulde te brengen aan een man die het leven van een klein meisje zeker heeft gered.

Bron: CBS Boston

Wat vind jij? Reageer hieronder