Moeder wil tweeling met syndroom van Down laten adopteren, verandert van gedachte in derde trimester

Toen Julie McConnel hertrouwde, had ze al drie kinderen uit een eerdere huwelijk. En nadat zij en haar nieuwe echtgenoot, Dan, een zoon hadden gehad, wilden ze hem een ​​zusje geven.

Het echtpaar kwam er echter snel achter dat je niet altijd kunt plannen hoe je leven zal verlopen: Julie hoorde dat ze zwanger was van een twee-eiige tweeling.

Na de leeftijd van 40 jaar stijgt de kans dat een vrouw een kind met het syndroom van Down heeft tot 1 op de 100. Julie en Dan besloten om alle noodzakelijke tests te laten doen om te bepalen of hun zonen met het syndroom van Down zouden worden geboren … en ze kregen te horen dat dat het geval was.

Op 45-jarige leeftijd vond Julie dat ze het niet aan kon om twee zoons op te voeden met speciale behoeften. Het echtpaar vond een gezin die de tweeling wilde adopteren via het National Down Syndrome Adoption Network, maar Julie en Dan bleven het papierwerk uitstellen.

“We wilden onze due diligence doen, dus hebben we contact gemaakt met de lokale vereniging van het syndroom van Down,” zei ze. “Ze organiseerden een picknick, dus gingen we een aantal geweldige gezinnen ontmoeten die hun ervaringen met ons deelden.”

Julie en Dan realiseerden zich dat ze door angst het weerhielden om hun familie uit te breiden.

‘Wat je ook doet, je houdt van je kinderen. Toen we uiteindelijk besloten dat we onze angst niet in de weg zouden laten staan, was het gemakkelijk om onze beslissing te nemen, ‘zei Julie.

Ze besloten hun zonen te houden tijdens het derde trimester van Julie. Toen Milo en Charlie werden geboren, verdwenen al die angsten.

“Mijn hart kwam uit mijn borst toen ik ze zag. Ik was zo trots, ‘zei ze. “Het is moeilijk om je het leven zonder hen voor te stellen, maar ik denk dat ik ze elke dag zou missen als we hadden besloten ze niet te houden.”

Zie hieronder meer over Milo en Charlie, en deel de ongelooflijke reis van Julie en Dan: