Moeder wil haar dochtertjes niet zien met kerst: ”Te veel stress”

Moeder wil haar dochtertjes niet zien met kerst: ''Te veel stress''

De Australische Lauren wil haar dochtertjes van 6 en 8 niet zien met kerst en noemt dat “een van de beste beslissingen” die ze ooit heeft gemaakt. De moeder heeft ze bij haar ex-man gedumpt na “jaren van stress”, zo zegt ze tegen de online nieuwssite Mamamia.

‘Intensieve klus’

Toen Ben en Lauren nog samen waren, was kerst een belangrijk item binnen de familie. Ben was blij, maar Lauren zag kerst meer als een lastig en intensieve ‘klus’. Sinds de scheiding in 2019 is besloten dat Lauren de kinderen daarom niet meer heeft op 25 december.

Lauren: “Kerstmis was nooit een feestdag die erg belangrijk voor me is geweest. En ik herinner me zoveel jaren van stress, meerdere gezinsfuncties hebben en geen gezonde grenzen te hebben.”

Moeder wil haar dochtertjes niet zien met kerst: ''Te veel stress''

“Voor mijn ex is het een ander verhaal. Hij heeft ook veel religieuze familieleden en daarom betekent het voor hem, waarschijnlijk, iets om de kinderen met kerst te hebben.

‘Ik doe wat ik wil doen’

Ze vervolgt: “Ik hoef niet langer de ‘perfecte’ kerstdag te organiseren en met iemand te onderhandelen over wat ik de kinderen moet geven. Ik doe wat ik wil doen, en het voelt geweldig..” Lauren gaat de kerst doorbrengen bij haar eigen ouders en broer. Op de bank.

Scroll naar boven