Moeder wil auto verplaatsen, rijdt over haar baby heen

Moeder wil auto verplaatsen, rijdt over haar baby heen

In de Verenigde Staten is een baby van 13 maanden om het leven gekomen, nadat haar moeder per ongeluk met de auto over haar is heen gereden. Dat gebeurde ter hoogte van hun woning in Arizona, zo melden verschillende media waaronder Het Laatste Nieuws.

Auto verplaatsen

De autoriteiten ontvingen een telefoontje van een vrouw die liet weten dat ze ”met haar auto over haar baby van 13 maanden oud was heen gereden”.

Daarop spoedden de hulpdiensten zich direct naar de woning van de vrouw, gelegen in de Amerikaanse stad Cottonwood. De auto stond geparkeerd in een gebied met grind.

De vrouw had geprobeerd het voertuig vanuit een krappe ruimte te manoeuvreren. Voordat ze dat deed, had ze haar dochtertje uit de auto gehaald.

‘Veilige afstand’

Het meisje was volgens de moeder op ‘veilige afstand’ in haar autostoeltje, buiten op de grond gezet. Maar toen ze de auto opnieuw positioneerde, raakte de voorband het autostoeltje.

Het stoeltje viel vervolgens naar achteren, waarna de vrouw over haar heen reed. Het kind is met spoed overgebracht naar de eerste hulp, maar is daar uiteindelijk om het leven gekomen.

Het is nog onduidelijk of de vrouw verder vervolgd zal worden in verband met het heengaan van haar dochter.

Scroll naar boven