Moeder weigert eierschalen weg te gooien – na slechts één nacht is haar tuin mooier dan ooit

In het verleden gooide ik mijn eischil gewoon weg, nadat ik het het gebruikt had. In de afgelopen maanden ben ik echter tot het besef gekomen dat het best raar is om te doen.

Ik heb geleerd dat eierschalen eigenlijk heel nuttig kunnen zijn. Als je ze bewaart voor later gebruik, help het je wellicht in je tuin. Het is namelijk geen toeval dat eierschalen overal door enthousiaste tuinders worden gebruikt.

Om deze reden heb ik besloten om 9 redenen te geven waarom je eierschalen een kans zou moeten geven. Met de volgende tips bloeit je tuin in een mum van tijd. Een toegevoegde bonus is dat geen van de tips ingewikkeld is om in de praktijk te brengen.

Neem een ​​kijkje in de onderstaande lijst en vergeet niet om deze later met je vrienden te delen, zodat ook zij hun eierschalen goed kunnen gebruiken. Ze zullen het waarderen!

eierschalen in plantenbak

1. Voedingstof voor de bodem
Eierschalen worden snel afgebroken en kunnen veel voedingsstoffen aan de bodem leveren. Het bevat onder andere waardevol calcium en andere mineralen. Als je genoeg eierschalen hebt, kun je de grond er mee verrijken.

2. Ontwatering
Het graven van gaten en het plaatsen van eierschalen onder je planten kan helpen bij het vergroten van de afvoercapaciteit en de luchtcirculatie van de bodem. Dit helpt op zijn beurt dat planten gezond blijven. Vergeet niet dat je de eierschalen moet vervangen als ze achteruitgaan.

3. Tomaten
Tomaten, aubergines en paprika’s kunnen tijdens het groeien calciumgebrek hebben, waardoor ze gaan rotten. Een tip om dit te voorkomen is om eierschalen in de grond te begraven. Zoals eerder vermeld, kan het calcium door de grond worden opgenomen en vervolgens door de planten worden gebruikt.

tros tomaten

4. Slakken en wormen op afstand houden
Een klassieke tuintruc is om eierschalen rond planten, bloemen en gewassen te verspreiden. Blijkbaar is het goed om slakken en wormen weg te houden.

Daarnaast zijn er nog meer voordelen die je kunt lezen op de volgende pagina! Lees snel verder!