Lichtstraal

Ze voegde eraan toe: “Daarna, telkens als Mikey om zijn kleine broertje vroeg, legden we hem uit dat er een kans bestaat dat hij nooit een kleine broertje krijgt. Het brak onze harten om dit tegen hem te zeggen, maar we hebben een manier gevonden om ons thuis te voelen en te genieten van onze zomer. ”

Op Mikey’s eerste dag op de kleuterschool merkte Jessica dat ze huilde. Ze voelde gewoon dat er iets niet klopte.

“Ik wist dat er iets aan de hand was, maar ik wilde niet te enthousiast worden. Ik wachtte tot het weekend en ik liet mijn man een zwangerschapstest halen. Ik nam de test en wachtte alleen in de badkamer op het resultaat. Mijn man kon het nauwelijks geloven en zorgde ervoor dat ik nog twee tests deed om er zeker van te zijn. We waren opgewonden maar bang. ”

Jessica was weer zwanger!

Tests onthulden dat de baby een jongen was. Opnieuw waren ze enthousiast om het nieuws aan Mikey te brengen. Maar hun baby groeide niet zo snel als het had gemoeten en artsen vertelden hen dat ze misschien beter de zwangerschap kunnen beëindigen. Het gezin weigerde echter hun droom op te geven.

Jessica legde uit: “Tijdens mijn eerste maand in antepartum, gaf de baby ons drie schrikbeelden dat hij zou aankomen, maar we haalden het 30 weken en 6 dagen. Ik had die echografie op die dag en de baby was maar twee gram aangekomen in twee weken. De dokter zei tegen ons: ‘we krijgen vandaag een baby’, en legden uit dat als we langer zouden wachten, we een doodgeboren kind zouden riskeren. ‘

De geplande keizersnede veranderde snel in een noodprocedure, waarbij de hartslag van de baby sterk daalde als gevolg van de anesthesie. Gelukkig duurde het niet lang voordat baby Jake Eric op aarde kwam met een gewicht van 460 gram en slechts 30 cm.

“Toen ik een beetje herstelde, werd ik op mijn brancard gereden om hem te zien en mijn ogen vulden zich direct met tranen. Die nacht bracht mijn schoonfamilie Mikey naar me toe en we vertelden hem dat hij eindelijk zijn kleine broertje had, Jake. De eerste keer dat Mikey hem zag, straalde hij en zei: ‘Hij heeft rood haar net als ik!’ ”

Toen Jessica’s man moest terugkeren naar zijn werk en Mikey naar school ging, bleef Jessica aan de kant van haar pasgeborene, niet in staat om hem aan te raken, tenzij ze de verpleegster assisteerde bij het veranderen van zijn luier en het nemen van zijn temperatuur. Het was een testmoment voor het gezin.

Het enige dat hen door deze uitdagende beproeving heen kon krijgen, was wanneer ze Jake konden aanraken en knuffelen. Jessica ging op de stoel zitten en zowel zij als Jake ontspande zich. Het was ook een mooie tijd voor Mikey; hij was eindelijk in staat om zijn kleine broertje aan te raken. Hij kon hem nog niet vasthouden, wat hem echt dwarszat.

‘Hij wilde meer dan wat dan ook om zijn kleine broertje vast te houden. Mikey was vervuld van verdriet dat hij zijn kleine broertje niet kon vasthouden. Tijdens een van mijn dagelijkse rondes met Jake’s verpleegsters en artsen op dag 10 vroeg ik of Mikey huid-op-huid kon doen met zijn kleine broertje, en verwachtte dat ze nee zouden zeggen. Ik was meer dan enthousiast toen ze ermee instemden! ”

Op 17 maart 2018 werd Mikey de eerste broer van de Beth Israel NICU in Boston om huid-op-huid te mogen zitten met zijn baby. Jessica beschreef het als “geweldig en emotioneel”.

Baby Jake werd na 62 dagen in de NICU thuisgebracht en Mikey heeft zich sindsdien bewezen als een echt geweldige broer. Elke ochtend knuffelen de broers en zussen samen in het bed van hun moeder. Ze zei dat ze zich vereerd voelt om getuige te zijn van hun liefde en hun sterke relatie.

Mikey en Jake waren duidelijk bedoeld als broers. Wat een speciale kleine jongen is Mikey; Jake heeft zoveel geluk dat hij zoveel liefde om zich heen heeft. Deel alsjeblieft dit verhaal van hoop en geluk met je vrienden en familie.

Bron : Love What Matter

Wat vind jij? Reageer hieronder