Moeder voor gek verklaard voor het “verwennen” van baby met syndroom van Down – schrijft brief die iedereen moet lezen

Het is extreem vervelend als vreemden het gevoel hebben dat ze het recht hebben om in het leven van anderen te duiken; opmerkingen maken en ongewenste, onnodige beweringen te doen.

Als je niet in iemands schoenen hebt gelopen, als je niet precies weet waar ze doorheen gaan en de omstandigheden van hun dagelijks leven, is het dan goed voor je om je mond te gebruiken en een mening te geven? Wij vinden van niet!

Moeder Kelly Dirkes is, helaas, gewend om ‘advies’ te krijgen van vreemden.

Zij en haar man hebben twee kinderen met het syndroom van Down geadopteerd en menig vreemdeling heeft haar eerder benaderd en geprobeerd hun mening/advies te geven.

Kort geleden droeg Kelly haar jonge dochter in een draagzak tijdens het winkelen. Terwijl ze aan het winkelen was werd Kelly tegengehouden door een vrouw die iets te zeggen had over haar kleine meid.

De vrouw vertelde haar dat haar kind “verwend” zou worden en “nooit zou leren om onafhankelijk te zijn” als haar moeder haar bleef dragen.

Kelly was verbaast; ze had geen idee hoe ze moest reageren. Ze wilde niets liever doen dan de vrouw op haar plek zetten. In plaats daarvan haalde ze diep adem, kalmeerde ze zichzelf, kuste haar dochter op het hoofd en herinnerde ze zich dat beslissingen genomen in woede zelden de beste manier van reageren zijn.

Toen ze thuiskwam, ging Kelly zitten en schreef een open brief aan de vrouw. Haar woorden zijn zo krachtig dat we geloven dat iedereen dit zou moeten lezen.

Lieve vrouw – “begint de brief aan de vrouw.

“Ik heb het eerder gehoord, weet je. Dat ik mijn baby “verwen”. Je was ervan overtuigd dat ze nooit zou leren om “onafhankelijk” te zijn. Ik glimlachte naar je, kuste haar hoofd en ging door met winkelen.

Als je alleen wist wat ik weet.

Als je alleen maar wist hoe ze de eerste tien maanden van haar leven volkomen alleen doorbracht in een steriele metalen wieg, met niets om haar te troosten behalve haar vingers om te zuigen.

Als je alleen wist hoe haar gezicht eruitzag op het moment dat haar weesverzorgende haar aan mij overhandigde om voor de eerste keer te wiegelen – vluchtige momenten van sereniteit vermengd met pure angst. Niemand had ooit eerder haar zo vastgehouden en ze had geen idee wat ze moest doen.

Als je alleen maar wist dat ze na het ontwaken in haar wieg zou liggen en nooit zou huilen, want tot nu toe zou niemand reageren.

Als je alleen maar wist dat die baby in haar wagentje hartverscheurend ‘onafhankelijk’ is – en hoe wij minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren zullen proberen om het deel van haar hersenen dat schreeuwt om “trauma” en “niet veilig” te vervangen ”.

Als je alleen wist wat ik weet.

Als je alleen maar wist dat die baby nu jammert wanneer ze wordt neergelegd in plaats van wanneer ze wordt opgepakt.

Als je alleen maar wist dat die baby ’s ochtends en na haar dutje’ naar de top van haar longen ‘zingt, omdat ze weet dat haar geklets iemand zal brengen die haar uit haar wieg tilt en haar luier verschoont.

Als je alleen maar wist dat die baby in de armen van haar mama of haar papa in slaap viel, in plaats van zichzelf te wiegen.

Als je alleen maar wist dat die baby iedereen de dag liet huilen, reikte ze uit naar troost, helemaal ongevraagd.

Als je alleen wist wat ik weet.

“Die baby verwennen” is de belangrijkste baan die ik ooit zal hebben, en het is een voorrecht. Ik zal haar nog een tijdje dragen – of zo lang als ze me zal toestaan ​​- omdat ze leert dat ze veilig is. Dat zij thuishoort. Dat ze geliefd is.

Als je eens wist…”

Vaak hebben mensen geen goed inzicht in de gedachten, dromen, hoop, angst en achtergrond van een ander en toch hebben ze een oordeel klaar staan.

Nogmaals, we voelen de behoefte om mensen eraan te herinneren nooit een ander te beoordelen zonder eerst in hun schoenen te staan.

Spreekt je Kelly’s reactie op deze uiterst ongevoelige vrouw toe? Zo ja, deel dit artikel dan op Facebook om je steun te betuigen.

Bron: Facebook / Kelly Dirkes