Moeder voor de ogen van haar zoontje (7) vertrapt door paard

Moeder voor de ogen van haar zoontje (7) vertrapt door paard

In het Belgische Grez-Doiceau is een Belgische moeder van 37 jaar om het leven gekomen nadat ze door een paard werd vertrapt. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, heeft haar zevenjarige zoontje het allemaal zien gebeuren.

Brug

Het had gisteren een mooie wandeling moeten worden voor de moeder en haar kind. De twee waren onderweg met een paard dat vermoedelijk afkomstig was van een naburige manege.

Moeder voor de ogen van haar zoontje (7) vertrapt door paard
Foto ter illustratie, niet paard waar het om gaat.

Diep in de velden langs de Overhemstraat ging het ter hoogte van een houten brug compleet verkeerd. In de middag, zo rond 15.30 uur, kwam de moeder ten val.

Volgens de autoriteiten van Getevallei viel de moeder samen met het paard van de brug. Wat hiervan de oorzaak was, is vooralsnog gissen.

Het is een mogelijkheid dat het paard steigerde, waardoor het loodzware dier met zijn volle gewicht op de vrouw kwam. Helaas heeft de moeder dat niet overleefd.

Het zoontje van de vrouw liep enkele tientallen meters voor zijn moeder en heeft alles zien gebeuren. Het kind is door de autoriteiten opgevangen. Er is inmiddels een onderzoek ingesteld om precies te kunnen achterhalen wat er gebeurd is.

We wensen het zoontje en andere nabestaanden heel veel sterkte met dit zware verlies. We denken aan jullie. 

Scroll naar boven