Moeder vindt baby van 3 weken onbewust na autorit – Dringende waarschuwing aan alle ouders

Er zijn weinig dingen erger dan wanneer je je baby ziet vechten voor zijn of haar leven.

Dat was de ongelukkige omstandigheid die de Schotse moeder Kirsti Clark (28) en echtgenoot Christopher Clark (29) op 4 april van afgelopen jaar troffen. Het paar had besloten een dagje uit te gaan met hun dochters, de drie jaar oude Malena en de drie weken oude Harper, maar niemand wist dat deze reis zou eindigen als een nachtmerrie.

Ze hadden een lange reis gemaakt naar huis vanwege het spitsuur, maar toen ze Harper hadden neergelegd op haar speelmatje toen ze thuiskwamen beseften ze meteen dat er iets mis was. Harper’s lippen waren blauw geworden, haar kaak was dichtgeklemd en ze had bij haar mond en neus. Kirsti heeft nu een waarschuwing voor alle ouders …

4 april had een ideaal familie-uitje moeten zijn voor Kirsti en Christopher; het paar vertrok om 14.30 uur voor een middagje shoppen met hun twee jonge dochters.

Rond half 7 gingen ze richting huis. De rit duurde 1 uur en 45 minuten, waarbij Harper zoals gewoonlijk in haar kinderzitje werd vastgemaakt. “Toen ze binnenkwamen bleef de drie weken oude Harper nog eens 15 minuten in haar kinderzitje, terwijl Kirsti en Christopher Malena in bed legden” zei Kirsti tegen de Daily Record.

“Mijn man haalde Harper uit haar kinderzitje en legde haar op zijn knie, maar ze zag eruit alsof ze niet comfortabel kon worden, dus legde hij haar op haar mat.

Toen het stel Harper uit haar kinderzitje haalde zagen ze de angstaanjagende symptomen en gingen ze direct naar het ziekenhuis.

Ondanks Kirsti’s vrees dat ze haar baby zou verliezen, konden medici in het ziekenhuis Harper reanimeren. Ze waarschuwden de ouders dat baby’s die meer dan een uur in een kinderzitje zitten het risico lopen te lijden van zuurstofgebrek. Het bleek dat Harper een aanval had opgelopen als gevolg van het feit dat haar zuurstofniveau sterk kelderden.

Nu doet Kirsti haar best om andere ouders te waarschuwen voor wat zij gelooft als een relatief verborgen gevaar: “Toen de dokter ons vertelde dat het de autostoel was, kon ik het niet geloven. Ik dacht ‘dat bestaat niet’. Ik kon niet begrijpen waarom niemand ons dat ooit had verteld.

“We wisten dat baby’s niet ’s nachts in kinderzitjes werden gehouden, omdat het is slecht is voor de ruggengraat, maar dit wisten wij niet.

“Toen mijn kleine meisje een baby was, hebben we vier uur gereden om familie in Cornwall te bezoeken en we hebben hier nog nooit problemen mee ervaren..

“De artsen vertelden ons in het ziekenhuis dat het meestal een zorg is bij vroegtijdige baby’s, maar Harper is een grote meid. Ze was 3.7 kg toen ze werd geboren en ze is nu 4 kg.

“Nadat we erachter kwamen dat dit de reden was waren Christopher en ik zo boos op onszelf – we voelden alsof dit onze schuld was. Het was verschrikkelijk.

“Maar we hebben zoveel mensen hierover gesproken en ze hadden er nog nooit van gehoord en sommige mensen hebben tegenstrijdige meningen hierover.

“Dat is waarom we wisten dat we moesten delen wat er met Harper is gebeurd, omdat ouders het moeten weten. Nog maar twee uur in een autostoeltje en we hadden haar kunnen verliezen, het is angstaanjagend.

“Ik zou elke ouder aanraden om gewoon heel goed naar hun baby’s te kijken en als ze niet absoluut in het kinderzitje hoeven te zitten, moet je ze eruit halen omdat het niet de moeite waard is om dit te riskeren.

“Let op je baby en ken je baby. Als iets niet helemaal klopt, breng ze dan meteen naar het ziekenhuis. ‘

Gelukkig was Harper in staat om volledig te herstellen en is ze perfect gezond, maar de situatie had zoveel erger kunnen zijn als het iets langer had geduurd. Gelukkig handelden Kirsti en Christopher snel toen ze zich realiseerden dat er iets mis was, en was de medici in het ziekenhuis in staat om Harper te redden.

Wist jij dat baby’s niet te lang in een autostoeltje kunnen blijven zitten? Deel dit verhaal en verspreid het aan familie en vrienden. Het kan een baby’s leven redden!

Bron: Daily Record

Laat een reactie achter

Scroll naar boven