Moeder van zeldzame tweeling met Down toont hoe prachtig en kostbaar ze zijn

Moeder van zeldzame tweeling met Down toont hoe prachtig en kostbaar ze zijn

Vandaag hebben we een goede bui. Er is zoveel ellende in de wereld, dat we hebben besloten een positief en hartverwarmend berichtje te posten. Om die reden besteden we speciale aandacht aan een moeder die werd uitgelachen omdat haar kinderen Down hebben.

De kans dat je als vrouw in verwachting raakt van een tweeling, is tussen 1980 en 2018 toegenomen met 72 procnt. Toch is het nog steeds zelfdzaam.

Uit cijfers blijkt dat zo’n 33 van de 1.000 geboorten tweelingen zijn. Ga je dat nog verder specificeren, dan is de kans op een eeneiige tweeling nog kleiner. Pakweg drie tot vier geboorten op de 1.000 zijn eeneiige tweeling. Nog veel zeldzamer dus.

Down

Toen de 23-jarige Savannag Combs te weten kwam dat ze zwanger was van een tweeling, was ze dolgelukkig. Maar toen ze ontdekte dat de kinderen allebei het syndroom van Down hadden, was het even slikken.

Dat kwam in eerste instantie hard binnen. Savannah en haar man Justin Ackerman wisten op voorhand dat dit voor enkele mensen aanleiding zou zijn de kinderen te veroordelen.

Maar voor Savannah maakt dat haar kinderen juist ongelooflijk kostbaar. Aan News4JAX vertelt ze: ”Het is heel zeldzaam wat ze hebben, maar het zijn mijn kleine juweeltjes.”

Zwangerschap

De zwangerschap was niet gemakkelijk voor Savannah. Al vroeg kreeg ze te horen dat haar baby’tjes het niet zouden redden en dat ze hen beter kon laten aborteren.

Dat besloot ze niet te doen. Ze wilde haar kinderen houden en hen de kans geven om te vechten. ”Elke keer dat we naar de gynaecoloog gingen was emotioneel. Telkens wanneer ik te horen kreeg dat ze nog leefden, werd ik emotioneel”, zo vertelt Savannah.

Na 29 weken zwangerschap werd ze opgenomen om op 12 mei 2021 te bevallen van haar twee eeneiige dochtertjes. De twee meisjes kregen de namen Kennadi Rue en Mckenli Ackerman.

Omdat de kleintjes twee maanden voor de uitgerekende datum ter wereld kwamen, moesten ze enkele weken doorbrengen op de afdeling voor prematuurtjes.

Local twins with Down syndrome inspiring others

Vervelende reacties

Savannah heeft vanaf de geboorte besloten om het opgroeien van de twee te filmen en online plaatsen. Daardoor krijgt ze soms vervelende reacties.

Iemand schreef aan haar: ”Als mijn kinderen er zo uit zouden zien zou ik ze afstaan.” Dieper kun je een moeder niet raken.

Op TikTok heeft Savannah gereageerd op een aantal mensen die gemene comments aan haar en haar kindjes richtten. Ze schrijft: ”Ik laat mijn meisjes weten dat ze net als ons zijn en dat ze er ook zullen komen, zolang ze niet opgegeven. Ik houd van hen.”

We vinden het ontzettend treurig dat er mensen zijn die mensen beoordelen op basis van hoe ze eruit zien en dan ook nog nare berichten gaan sturen. Kennadi en Mckenli zijn prachtig! Deel dit bericht alsjeblieft op Facebook!

Scroll naar boven