Moeder van dronken chauffeur lacht om familie van slachtoffer en belandt in gevangenis

De aanpak van rechter Qiana Lillard krijgt heel veel aandacht, veel meer dan alleen in haar rechtbank in Michigan. De Wayne County Circuit Court rechter schopte twee mensen de kamer uit voor het lachen tijdens een dodelijke veroordeling door rijden onder invloed.

Toen Lillard gegiechel hoorde van het gezin van Amanda Kosal, 25, die volgens NBC toegaf dat ze dronken was toen ze de 31-jarige Jerome Zirker doodde en zijn verloofde zwaar verwondde, 31 -jarige Brittany Johnson, deze afgelopen zomer, kon ze niet gewoon achterover leunen en luisteren.

In plaats daarvan pauzeerde de rechter de familie van het slachtoffer toen ze de verklaring lazen om de betrokken man en vrouw te conronteren.

“Degene die hier op een tragisch moment als deze kan zitten lachen als iemand een familielid heeft verloren … gedurende de hele tijd dat de zus van meneer Zirker aan het woord was, zat die clown – en dat is hoe ik hem ga noemen , een clown – zat hij daar met een glimlach en te lachen, “zei Lillard.

‘En jij kunt ook gaan,’ voegde de rechter eraan toe, wijzend op Kosal’s moeder, Donna. ‘Omdat, als je niet weet hoe je moet handelen, je naar de gevangenis kunt gaan. Ga weg.

Lillard vervolgde de rechtszaak en vertelde anderen die durfden te “lachen of te grinniken” dat ze zich bij de vrouw in de gevangenis konden voegen.

“Dit is een rechtbank en dit zijn zeer serieuze zaken,” legde ze uit aan het gezin van Kosal. “Ik begrijp dat jullie allemaal erg boos zijn omdat je geliefde naar de gevangenis gaat – maar raad eens? Ze gaat naar de gevangenis voor de keuzes die ze maakte. Deze mensen zijn hier verdrietig en bedroefd, omdat een zinloze daad hun geliefde heeft weggenomen, en je zit hier alsof het een grap is? ”

“Niet in Courtroom 502. Niet vandaag en geen andere dag”, verklaarde de rechter.

Een video van de procedure liet zien dat een rechtbankofficier de moeder van Kosal uit de kamer escorteerde toen de rechter aankondigde dat ze voor criminele minachting in hechtenis zou worden genomen.

‘Je verstorende en respectloze gedrag heeft de procedure van vandaag verstoord en jij, mevrouw, gaat 93 dagen naar de gevangenis in Wayne County,’ zei Lillard, terwijl de vrouw iets fluisterde.

Amanda Kosal werd veroordeeld tot 3 tot 15 jaar gevangenisstraf wegens de dodelijke dronken ongeluk waarbij Zirker, een vader van vijf, werd gedood, meldt WDIV. Haar moeder, Donna, verscheen vrijdag voor de rechtbank voor Lillard. Ze verontschuldigde zich en haar vonnis zou naar verluidt zijn teruggebracht tot één dag in de gevangenis.

Op zaterdag ging Lillard naar Facebook om de miljoenen mensen te bedanken die een video van de rechtszaak hebben bekeken en degenen die haar persoonlijk hadden bereikt.

“Bedankt aan iedereen die de tijd heeft genomen om deze pagina te bezoeken om je gevoelens te uiten”, schreef ze. “Ik voel me vereerd het voorrecht te hebben de burgers van Wayne County te dienen.””

Bekijk de video van de gebeurtenis hieronder:

Bron: Daily Mail