Moeder van autistische zonen werd gevraagd om “rare jongens” weg te houden van andere kinderen

Gemma Ryan woont in het Verenigd Koninkrijk met haar man David en hun twee zonen, de 10-jarige William en de 6-jarige Edward.

Zowel William en Edward hebben autisme, terwijl Edward ook lijdt aan ADHD en het syndroom van Gilles de la Tourette. De handicap van de kinderen betekent dat ze enigszins verschillen van andere kinderen op school en in andere sociale omgevingen.

Van tijd tot tijd vertonen beide jongens signalen waar ze weinig controle over hebben. Ze kunnen luide geluiden maken of op hun armen klapperen, wat leidt tot kwetsende opmerkingen en veroordelende blikken van anderen.

In augustus 2016 nam Gemma William en Edward mee naar een speelcentrum. In plaats van de grote dag die Gemma had gepland, hadden beide jongens een ellendige tijd, en dat allemaal vanwege de ongevoelige houding van andere ouders!

De zonen van Gemma Ryan, William en Edward, worden vaak gedwongen dingen te ervaren waar geen kind aan mag worden blootgesteld.

De beperkingen die ze hebben, betekenen dat ze het doelwit zijn van pesten, terwijl ze vaak weinig controle hebben over plotselinge uitbarstingen en bewegingen.

Op die noodlottige dag in augustus 2016, toen Gemma haar zoons naar een speelcentrum had gebracht, werd ze benaderd door een andere moeder die zei: “Ik zou mijn ‘rare’ jongens weg moeten houden van haar zoon en dat ik moest begrijpen dat ze hier niet zouden moeten zijn. ”

Gemma accepteerde natuurlijk niet dat een andere vrouw besliste wat haar jongens wel en niet konden doen.

“Ik confronteerde haar en vertelde haar dat mijn zoon niet raar was en dat ze zichzelf moest informeren over dit soort omstandigheden,” vertelde Gemma aan de Daily Mirror.

Iets meer dan tien minuten later arriveerde een man in het speelcentrum met zijn zoon. De jongen werd bevriend met William en de twee speelden een tijdje, voordat William zijn arm om hem heen sloeg.

Zoals Gemma uitlegt, raakte de man plotseling in paniek en zei tegen Gemma dat hij William zou wurgen als hij het opnieuw deed.

Onnodig om te zeggen dat deze ervaring in het speelcentrum zijn tol eiste van Gemma en de jongens.

Het duurde een heel jaar voordat Gemma zich comfortabel voelde om naar het centrum terug te keren.

“William begint steeds meer te begrijpen dat hij niet hetzelfde is als anderen en dat mensen hem vaak anders behandelen, terwijl Edward nog steeds niet oud genoeg is om het te begrijpen,” zei Gemma.

Gemma en haar man David zijn nu een initiatief gestart voor kinderen met autisme, één om ervoor te zorgen dat ze worden opgenomen en geaccepteerd in de samenleving.

Het evenement, opgezet door David en zijn zakenpartner, Chris Wright, omvat kraampjes met zintuiglijke items, een silent disco, superheldpersonages en gesprekken over autisme.

“Spectrum” bleek een groot succes, met ongeveer 1.000 mensen die op kwamen dagen om van de dag te genieten. William heeft zelfs zijn vertolking van Michael Jackson’s iconische “Thriller” uitgevoerd!

Ik ben zo blij dat William en Edward de dag hadden die ze verdienden bij Spectrum.

Toch schudt het me uit mijn hoofd dat er volwassenen zijn die zo respectloos zijn voor kinderen met een handicap. Deel dit artikel om je steun aan William en Edward te tonen!