Moeder van 3 jongens schrijft krachtige brief aan toekomstige schoondochters

Het leven laat ons zien dat relaties tussen schoonmoeders en schoondochters in alle vormen komen, van liefde en vriendschap tot rivaliteit en ruzies. Toen Rachael Boley, een moeder van 3 jongetjes, in haar blog een ontroerende brief aan haar toekomstige schoondochters plaatste, kreeg ze een oprechte reactie van veel vrouwen. Na het lezen van de brief biechten sommigen van hen dat ze huilden omdat ze altijd al hadden gewenst dat ze zo’n zorgzame en begripvolle schoonmoeder hadden. Anderen zeiden dat ze net zo blij waren om dit zelf als dochters te lezen.

Wij delen de brief van Rachael en we hopen dat ook jij iets kunt vinden om je in deze ontroerende woorden kunt vinden.

“Onlangs vroeg iemand me wat voor soort mannen ik hoop dat mijn zoons worden zodra ze zijn opgegroeid. Ik denk hier elke dag over na.

Hoewel ik naar mijn zonen kijk en mijn baby’s zie, voed ik geen baby’s op. Ik voed mannen op. Mannen die ooit hopelijk vaders en echtgenoten zullen worden. Eén van de belangrijkste rollen in het bestaan. Het is mijn taak als moeder om ze op te voeden met de vaardigheden die nodig zijn om de wereld in te gaan en die rollen goed te vervullen. Elke dag ben ik begaafd met deze jongens, ik ben toegewijd aan die verantwoordelijkheid.

Zo…

Aan mijn toekomstige schoondochters,

Ik wil een paar dingen tegen je zeggen. Dit kan onmogelijk alles dekken, maar gelukkig hebben we wat tijd.

Ik ken je nog niet, maar nu al hou ik hou van je. Ik hou zo veel van je omdat je ooit van mijn zoon zult houden. En hij zal die liefde teruggeven.

Er komt een dag dat dit kleverige, rommelige, gekke jongetje van jou zal zijn. Hij zal altijd van mij zijn, maar je zult op vele manieren mijn plaats innemen.

Op een dag zal jouw hand de mijne vervangen. Je ogen zullen zijn vrede zijn en je hart zal zijn thuis zijn.

Jij gaat hem welterusten kussen.

Jij bent het met wie hij zijn dromen deelt.

Jij zult hem troosten als hij bang is.

Jij zult het zijn die zijn hart vasthoudt. Hetzelfde hart dat tegen mijn borst slaat als ik hem elke avond vasthoud.

Op een dag lieveling, dat ben jij.

Ik dacht altijd dat ik een dochter zou hebben. Nu weet ik dat jij het bent. Ik wil dat je weet dat ik elke dag voor je bid, net zoals ik bid voor mijn zonen.

Op dit moment ben je alles voor je eigen ouders, net zoals mijn zonen alles voor me zijn. Ik bid dat je gekoesterd wordt. Opgetogen. Geloofd en geliefd. Ik bid dat je geleerd wordt eerst van jezelf te houden, want zonder die sterke liefde zul je niet zo uitgerust zijn om anderen succesvol lief te hebben. Ik bid dat je elke dag te voelen krijgt dat je een geschenk bent. Ik bid dat als die boodschap op de een of andere manier gemist wordt door de mensen om je heen, je altijd weet dat wanneer God naar jou kijkt, Hij Zijn prinses ziet.

Ik hef mijn zoon op om je op dezelfde manier te behandelen.

Ik bid dat je je waarde begrijpt en dat je jezelf respecteert. Dat je wordt opgevoed anderen net zo te respecteren. Ik bid dat je niet bang bent om je stem te delen, maar dat je het gebruikt om het leven te spreken; niet alleen voor jezelf en anderen die je tegenkomt, maar ook voor mijn zoon.

Ik wil dat je weet dat hoewel ik veel fouten zal maken, ik er naar streef om mijn zoon op te voeden ter ere van jou. Ik kan de eer of de schuld van zijn schoonheid of zijn gebreken niet volledig dragen. Mijn eigen moeder heeft me dat geleerd.

Hij is zijn eigen man. Hij heeft zijn eigenaardigheden en idealen. Je zult die uitzoeken en ooit zal je hem beter kennen dan wie dan ook in de wereld. Geef hem de ruimte om zichzelf te zijn, en ik zal hem leren hetzelfde te doen voor jou.

Ik beloof je te accepteren zoals je bent. Om mijn geheimen en kennis over hem te delen, zodat je hem het beste kunt liefhebben. Als de tijd daar is, zal ik je met zijn hart vertrouwen, net zoals je hem met de jouwe vertrouwt. Ik voed hem op om de waarde van het hart van een vrouw te begrijpen. Dat het van onschatbare waarde is en ooit kapot is gegaan, kan nooit meer teruggaan naar de vorige toestand.

Dat is niet altijd een slechte zaak, maar als we het kunnen vermijden, wil ik niet dat mijn zoon degene is die je hart breekt. Ik wil ook dat je onthoudt dat hij niet degene is die het kan genezen. Nogmaals, alleen God kan dat doen. Maar ik zal mijn zoon opvoeden om voor altijd de gave te koesteren die jij en je liefde bent. Ik zal hem leren je waarde te begrijpen om jou te eren en te respecteren zoals jij hem.

Ik streef ernaar om mijn jongens op zo’n manier groot te brengen dat ze leren hoe ze sterk en toch kwetsbaar kunnen zijn. Dapper, maar toch bescheiden. Moedig en onbevreesd, maar niet bang om om hulp te vragen. Dat zij leiders zijn maar weten hoe ze moeten volgen. Ik bid dat hij je goed leidt en begrijpt de eer om in die rol te zijn. Ik bid dat hij je dient, maar dat je nooit van zijn offer profiteert.

Ik bid dat hij zijn rol als man volledig begrijpt en dat hij zijn leven leeft met integriteit, eer, nederigheid, eerlijkheid, geloof en humor. Dat hij weet wie hij eerst is in Christus en dan in zichzelf. Ik bid dat hij zijn dromen en hartstochten volgt en dat niets je dat in de weg staat. Ik bid hetzelfde voor jou.

Ik wil mijn zoon opvoeden om onafhankelijk te zijn en nooit naar je op zoek te zijn om zijn moeder te zijn, want ik zal goed in die rol hebben gestaan. Ik beloof volledig aanwezig te zijn voor hem. Om hem te leren wat hij moet weten over vrouwen en hoe speciaal ze zijn. Ik beloof hem zo groot te brengen dat hij zich altijd herinnert dat je iemands dochter bent en dat je hem toebehoorde nadat je bij God en je ouders hoorde.

Moeder van 3 jongens

Ik bid dat met elke dag dat je van mijn zoon houdt, je liefde opzwelt en overstroomt. Ik bid hetzelfde voor hem. Ik hoop dat jullie samen een leven opbouwen, dat je nooit vergeet hoe dat leven werd gebouwd. Sta samen sterk. Je hebt elkaar nodig in dit leven. Hoewel ik hem leer je te willen in plaats van je nodig te hebben, zullen er tijden zijn dat hij je nodig zal hebben. En je zult hem nodig hebben. Wees erbij.

Steun elkaar. Hou van elkaar. Kies elkaar.

Het geluid van de wereld zal luid zijn. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn. Er kunnen dagen zijn dat je naar hem kijkt en vraagtekens bij elke beslissing die je ooit hebt gemaakt. Op die momenten bid ik dat je terugvalt op het fundament dat je hebt gebouwd en onthoud waarom je ervoor koos om daar te staan.

Ik beloof je dat ik mijn zoon elke dag dezelfde lessen zal leren. Ik beloof hem te laten zien hoe hij voor zichzelf moet zorgen. Hoe de was en de afwas doen, en nooit verwachten dat je alles doet. Hoe je partner te zijn. Ik beloof zijn gevoeligheid te koesteren terwijl hij zijn kracht prijst. Om hem te leren open te zijn en je woorden te houden wanneer ze van je lippen en in zijn handen morsen. Ik beloof hem te leren hoe ik ze kan vangen. Om je vast te houden. Om van je te houden. Jullie allemaal. Om je voor je te zien, niet voor wat je hem kunt bieden.

Ik beloof hem te verhogen om voldoende zichzelf te zijn, zodat hij er dan genoeg voor jou kan zijn.

We hebben nog een heleboel jaren voordat we elkaar ontmoeten. Maar elke dag tussen nu en dan zal ik voor je bidden. Ik zal van je houden. En wanneer ik je ontmoet, zal ik nog meer van je houden dan ik al doe. Omdat je van mijn zoon zult houden. En je zult mijn dochter worden. ”

Hoe voel je je na het lezen van Rachael’s brief? Komen schoonmoeders en schoondochters goed samen in jouw gezin? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Thee Boys And A Mom