Moeder zegt dat kinderen ’toestemming moeten geven’ voordat ouders hun luiers verschonen

Als er iets is waar ouders heel goed in worden in het begin van hun carrière als ouder, is het wel in het vervangen van luiers. Het gebeurt soms zo vaak dat het routinematig gedaan wordt en ouders het niet eens meer door hebben.

Volgens de American Pregnancy Association is het normaal om elke twee of drie uur van luiers te wisselen. De meeste ouders hebben hetzelfde schema.

We doen het zonder er echt over na te denken, maar stel je voor dat het kind het voor het zeggen had als het ging om een luierwissel en de ouder er gewoon was om het werk volgens hun schema te doen.

Het klinkt misschien vreemd voor je, maar geloof het of niet, er zijn mensen die vinden dat het belangrijk is dat ouders toestemming vragen voordat ze hun baby verschonen.

Lottie Daley is een moeder die dit onderwerp op ‘This Morning’ heeft besproken. Ze zei dat ze de baby altijd op voorhand informeert wanneer het tijd is om te verschonen.

“Wanneer je ze begint te leren over lichaamsonafhankelijkheid en toestemming vragen, zouden we dit gedrag vanaf de geboorte moeten hanteren, zoals je baby laten weten dat je zijn luier aan het veranderen bent,” vertelde ze de gastheren van de dagshow .

Ze zegt dat het niet gaat om het geven van mondelinge toestemming, wat toch niet zou gebeuren met een baby. Het gaat erom hun lichaamstaal te kennen en ze in de gewoonte te krijgen of dat anderen hun toestemming vragen voordat ze hen aanraken.

Daley heeft 3 kinderen. Ze is ook een vriend van Russell Brand, een bekende komiek. Ze zegt dat ze altijd toestemming van de kinderen krijgt voordat ze ze wassen of kietelen.

“Als ik mijn dochters aan het wassen ben, die een beetje ouder zijn, ze zijn 7 en 5, als ik hun onderbroeken moet wassen, zeg ik:” Kan mama gewoon je billen wassen?” en dan zeggen ze “ja”of “nee”.”

De meisjes vinden het ook leuk om gekieteld te worden, hoewel ze zeggen dat het hen bang zou maken als een vreemde hen zou kietelen.

In haar betoog zei ze: “We moeten de bredere kwestie van toestemming opnieuw bekijken, het is niet alleen van toepassing op tieners, het is van toepassing vanaf de geboorte. Ik denk dat we die vragen moeten gaan stellen en als je naar de bredere context kijkt, moeten we dat direct doen.”

Niet iedereen stond aan haar kant, vooral met het probleem van kietelen. Sommigen vinden dat het ‘illegaal’ zou moeten zijn.

“Ik vind het een absolute schande om te zeggen dat je niet mag kietelen,” antwoordde gastheer Vanessa Feltz. “Je kietelt niemand die je niet kent of een kind dat je niet vertrouwt. Maar het is de ultieme onschuldige liefde, zorg, plezier, fysiek contact met een kind van wie je houdt en dat van jou houdt. ”

https://www.instagram.com/p/Bs6TJ92HZld/?utm_source=ig_embed

Nadat dit op sociale media werd geplaatst, stapten mensen naar voren om hun mening te geven. Velen zeiden dat de standpunten “belachelijk” waren en dat iemand zelfs zei dat het dom was om je kind niet te kietelen.

Wat vind jij? Laat het weten in de comments!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven