Moeder stopt baby ‘per ongeluk’ in voorverwarmde oven voor middagslaapje

Oven

In het Amerikaanse Missouri is een baby van slechts een maand oud omgekomen. Haar moeder legde haar kind in een voorverwarmde oven voor een middagdutje. De vrouw wilde haar dochter eigenlijk in een wieg leggen, maar maakte ‘een foutje’.

Baby in de oven

Dat melden Amerikaanse media en RTL Nieuws op basis van een verklaring van de aanklager. Eergister gingen hulpdiensten ter plaatse voor een melding over een baby die niet meer ademde.

Moeder stopt baby 'per ongeluk' in voorverwarmde oven voor middagslaapje
Afbeelding ter illustratie, niet de oven uit het verhaal

In de woning werd een kindje van slechts een maand oud aangetroffen met meerdere brandw0nden. De baby ademde niet en hulp mocht niet meer baten.

‘Foutje’

De moeder van het meisje, Mariah Thomas, is direct aangehouden. Tijdens het verhoor heeft ze verklaard dat ze haar dochter in haar wiegje wilde leggen voor een middagslaapje. In plaats daarvan werd het kind in een voorverwarmde oven gelegd. De moeder spreekt van een ‘foutje’.

Hoe dit in hemelsnaam heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Er is nogal een groot verschil tussen een wiegje en een oven. Het is nog onduidelijk wie de advocaat van de vrouw zal worden.

Om die reden is er nog geen verklaring naar buiten gebracht door persbureau AP, die dit verhaal als eerst naar buiten bracht.

Tragisch

De openbaar aanklager noemt het een ‘gruwelijke tragedie’. ”Het verlies van dit dierbare leven valt ons zwaar. We vertrouwen erop dat het rechtssysteem passen zal reageren.”

Scroll naar boven