Moeder spelt naam van haar dochtertje helemaal verkeerd op geboortecertificaat

Moeder spelt naam van haar dochtertje helemaal verkeerd op geboortecertificaat

Een Amerikaanse moeder heeft een enorme fout gemaakt bij het invullen van de naam van haar pasgeboren dochtertje. De vrouw beviel vier maanden geleden van een tweeling en wilde de zusjes unieke namen geven.

Ze had haar oog laten vallen op Franse namen en wilde een van haar dochtertjes Margaux noemen. Maar in plaats daarvan schreef ze Margeuax op het formulier.

De vrouw schrijft: ”Mijn zus heeft Frans gestudeerd. Wij dachten dat het correct was gespeld. We dachten aan de vertaling van water (EAU) maar ik heb niet goed opgelet.”

Naam wijzigen

De vrouw kan er natuurlijk altijd voor kiezen om de naam van het meisje te laten wijzigen naar de correcte spelling. ”Wanneer ik dat doe wijzigt haar geboortecertificaat niet, er komt alleen een pagina bij. Haar geboortecertificaat is hiermee ongewijzigd.”

”Dat geldt ook voor haar verzekeringskaart en ziekenfondspas. Daar staat de verkeerde naam dan nog steeds op. Op Reddit vraagt de vrouw advies over het wel of niet laten wijzigen van de naam. Ze voegt eraan toe dat ze haar dochter sowieso bij haar bijnaam ‘Maggie’ gaat noemen.

Scroll naar boven