Moeder plaatst foto van haar nagels op Facebook – krijgt bericht dat ze medische hulp moet zoeken

Dankzij Facebook kunnen we onze vrienden en familie op de hoogte houden van de dagelijkse gang van zaken in ons leven, maar kunnen ook vragen stellen, aanbevelingen, waarschuwingen en meningen plaatsen.

Dit kwam heel goed uit voor de 53-jarige Jean Williams Taylor, die een foto van haar nagels op Facebook uploadde om iedereen te laten zien hoe gebogen ze waren. Jean dacht dat dit het gevolg was van slechte genen, maar al snel bleek dat het de manier was waarop haar lichaam haar waarschuwde. Het was pas toen ze een bericht van iemand anders op Facebook ontving dat de angstaanjagende waarheid onthulde …

Jean Williams Taylor vond het niet erg om nagels te hebben die ietwat onnatuurlijk krom stonden. Haar moeder – die was overleden aan longkanker – had ze ook, en dus geloofde Jean dat ze door haar genen waren doorgegeven.

Toen ze op Facebook een bericht ontving van een medische professional – iemand die haar adviseerde om een ​​goed onderzoek te doen – geloofde ze dat dit overdreven was. Ze ging toch en medische professionals herkenden meteen wat algemeen bekend staat als ‘finger clubbing’. Ze worden ook wel ‘digitaal knuppelen’ of ‘Hippocratische nagels’ genoemd en kunnen soms problemen met de longen of het hart betekenen.

##awareness#2 weeks ago i posted this pic on my wall asking if anyone had seen nails like this. A few google post later…

Geplaatst door JeanJeannie Williams Taylor op Dinsdag 7 augustus 2018

Na een reeks tests werd ontdekt dat Jean twee tumoren in haar longen had ter grootte van golfballen.

In het begin van haar diagnose publiceerde Jean een waarschuwing op Facebook voor anderen om er aandacht aan te geven. Ze wil dat anderen hun nagels regelmatig controleren, om ervoor te zorgen dat ze potentiële waarschuwingssignalen beter begrijpen.

“Dat voelt geweldig,” zei Jean. “Ik krijg heel veel nagels toegestuurd van mensen, maar ik ben geen specialist, ik heb het nog geen 2 dagen geleden ontdekt.”

Nagels inspecteren

Het komt erop neer dat we allemaal beter moeten zijn in het centraal stellen van onze gezondheid en ons bewust moeten zijn van de signalen die ons lichaam probeert te geven.

Je nagels kunnen indicatoren zijn van meer onderliggende problemen dan je misschien denkt, dus het moet altijd worden aangemoedigd dat je medisch advies inwint als je iets ongewoons opmerkt. Voor Jean zou het zo gemakkelijk zijn geweest om de waarschuwing te negeren en door te gaan met haar leven. Gelukkig deed ze dat niet.

Als jij iets ongewoons opmerkt aan je lichaam, laat het dan altijd nakijken door een medische professional.

Help ons de waarschuwing van Jean te delen door dit artikel op Facebook te verspreiden met vrienden en familie. Je weet maar nooit, je zou iemands leven kunnen redden!