Moeder Orang-oetan herenigt samen met haar gekidnapte baby – haar reactie laat ons huilen

Reünies tussen verloren baby’s en hun moeders zijn altijd hartverwarmend, maar dit verhaal over een moeder orang-oetan en de hereniging van haar eigen baby haalt emoties naar boven bij iedereen. Toen de moeder orang-oetan (Clara) haar baby Clarita kreeg, was ze klaar om alles te geven voor haar dierbare baby. Ze verzorgde en voedde haar dochter vanaf de eerste seconde.

Clara en haar baby leven in Nyaru Menteng Orangutan Rescue Center in Borneo, een toevluchtsoord voor orang-oetans die zijn verlaten of afgewezen. Maar op een dag werd de kleine Clarita gekidnapt. Volgens rapporten werd baby Clarita ontvoerd van haar moeder door een mannelijk dominante orang-oetan in de jungle van Borneo, gelegen in centraal Indonesië.

Alsof dit niet erg genoeg was, duurde het bijna een week voordat Clara weer haar baby terug kreeg. Dit alles dankzij de Borneo Orangutan Survival Foundation.

Toch was de reünie na zeven dagen niet meteen een gelukkig einde, zoals je misschien in de film ziet. Het was een nerveuze verpleegster die Clarita terug gaf aan haar moeder. Een baby orang-oetan die is gescheiden van haar moeder kent het risico van afwijzing. De verzorgers vreesden dat Clara de arme orang-oetan zou afwijzen alsof die niet van haar was.

Gelukkig heeft Clara haar baby terug in haar leven geaccepteerd. Clara was in staat om Clarita door haar kooi te raken en gaf al snel signalen van herkenning, dankzij de zorgvuldige methoden van het team van Borneo. Clara strekte zich uit naar Clarita en het was opgelucht Clarita weer te zien.

De bemanning bracht Clarita vervolgens over naar haar moeder, die toen de baby orang-oetan borstvoeding gaf. Nu zullen zowel moeder als baby het rehabilitatieproces afmaken om ze klaar te maken voor een nieuwe uitdaging: terug in het wild. Bekijk de video hieronder:

Ik ben zo blij voor deze baby en haar moeder. Ik heb echt genoten van de video, orang-oetans lijken zoveel op mensen. Deel dit hartverwarmende verhaal met al je diervriendelijke vrienden op Facebook zodat meer mensen deze prachtige reünie kunnen zien!

Bron: Channel4