Moeder onthuld babynaam, schoonmoeder reageert woedend

Oma is jarig en neemt de hele familie mee uit eten, behalve haar stiefkleinkind

Een Britse moeder heeft flinke ruzie met haar schoonmoeder over…De naam die ze van plan is om te geven aan haar baby. De schoonmoeder is het niet eens met de naam, tot verbazing van de vrouw die zich afvraagt waar ze zich mee bemoeit.

Als je zwanger bent heb je als ouders de leuke taak om een naam te bedenken voor de kleine spruit. Dat kan desondanks de nodige stress veroorzaken. Je kunt het namelijk maar één keer doen. Althans: wijzigen is later altijd mogelijk maar niet erg gebruikelijk.

Moeder onthuld babynaam, schoonmoeder reageert woedend

Schoonmoeder

Een Britse vrouw die binnenkort gaat bevallen heeft vorige week de naam onthuld die ze voor haar zoon in gedachten heeft. Maar ze kreeg niet de reactie waarop ze had gehoopt.

“Mijn man en ik waren bij zijn moeder en we besloten om haar alvast te vertellen hoe haar kleinzoon gaat heten. We wilden haar verrassen en hadden daarom een taart laten maken.”

“In de taart hadden we een echofoto gedaan en een naamkaartje. Maar toen zijn moeder de naam zag vertrok haar gezicht.” De vrouw schrijft dat er een onaangename stilte viel, waarop de schoonmoeder zou hebben gevraagd of het een grap was.

Pablito

“We willen onze zoon Pablito noemen. Ik heb die naam een keer gehoord en het is altijd blijven hangen. Mijn schoonmoeder vindt het een belachelijke naam en wil absoluut niet dat haar kleinkind die naam krijgt.”

“De avond was compleet verpest en toen we thuiskwamen vond mijn man ineens dat we rekening moeten houden met zijn moeder. Terwijl hij het eerst ook een mooie naam vond. Sterker nog, we waren het er samen over eens.”

De vrouw zegt niet te weten wat ze nu moet doen. De vrede bewaren met haar schoonmoeder of de naam geven die ze in gedachte had.

Reacties

Inmiddels stromen de reacties onder het bericht binnen. Men is eensgezind: de schoonmoeder mag haar mening wel hebben, maar het is niet haar beslissing. Iemand schrijft: “Laat je niet van de wijs brengen, het is jullie kind en jullie bepalen.”

Scroll naar boven