Moeder met Leukemie is zwanger van een tweeling en vindt perfecte donor match slechts enkele dagen na virale pleidooi

Deze moeder die vecht tegen leukemie tijdens een zwangerschap van een tweeling heeft een perfecte beenmergdonor gevonden nadat haar verhaal viraal ging.

Pas vorige week hoorden we van het verhaal van Susie Rabaca, die wanhopig op zoek was naar een overeenkomst van 100 procent om beenmerg te doneren. De 36-jarige, die een tweeling zou krijgen, smeekte mensen om zich te registreren als ze overeenkwamen, waarbij haar eigen zus zich slechts als 50 procent had geregistreerd.

Susie werd gediagnosticeerd met kanker na een bezoek aan artsen wegens ziekteverschijnselen.

Susie is een moeder van drie, de 36-jarige vertelde haar verhaal aan de wereld en het had een echt ongelooflijk effect. Volgens ABC7 tekende een recordaantal mensen zich in als potentiële donor voor Susie, wiens gemengde latino en blanke afkomst het vinden van een match moeilijk had gemaakt.

“Voor mij om er een te vinden en voor dat het 10 van de 10 is, dat is geweldig. Niets beters in de wereld nu, ‘zei Susie.

Binnen enkele dagen nadat Susie’s verhaal werd uitgezonden, registreerden bijna 40.000 mensen zich als potentiële donoren in het Be The Match-register.

Julie Kornike, van Be The Match, zei: “Slechts 3 procent van ons register is gemengd etniciteit en dus kan het echt moeilijk zijn om een bijpassende donor te vinden. Het feit dat we een mogelijke match voor haar hebben gevonden, is echt spannend. ”

Voor degenen die lijden aan leukemie, kan een beenmergtransplantatie een potentiële levensredder zijn. Om te functioneren, moet het nieuwe merg zo dicht mogelijk bij elkaar passen. Om te relativeren hoe hoog de kansen waren voor Susie, was er geen overeenkomst voor haar op een wereldwijde register dat 30 miljoen mensen omvat.

Nu, met een gevonden overeenkomst, probeert Susie een transplantatie te ondergaan voordat ze haar tweeling aflevert. Ze ontving het fantastische nieuws over de overeenkomst en vierde het met haar familie.

‘Wie je ook bent, heel erg bedankt. Je redt mijn leven. Je bent een engel en ik hoop op een dag je te ontmoeten, “zei ze, volgens ABC7.

Susie hoopt dat ze een doel kan bereiken van 100.000 mensen die zich inschrijven bij Be The Match voordat ze bevalt van haar tweeling.

Susie, we zijn zo blij voor je! Wat fantastisch nieuws om te horen, slechts enkele dagen nadat de kansen zo somber leken.

Deel dit verhaal om je steun te betuigen in de voortdurende strijd tegen alle soorten kanker!

Bron: ABC7