Moeder laat baby op bed liggen en keert eventjes haar rug toe – 1 seconde later verandert haar leven voor altijd

Wat is er nou gezelliger voor een ouder dan om te knuffelen met hun baby? Als de nacht aanbreekt, kan het ook leuk zijn (en niet te vergeten handig) om je baby de hele nacht naast je in bed te hebben. Er is echter een groot debat over de veiligheid hiervan …

Inderdaad, het kan gevaarlijk zijn om dit te doen, in sommige gevallen kan het zelfs het leven van je baby in gevaar brengen. Dus als je een van die mensen bent die je baby vaak in je bed laat slapen, moet je dit lezen.

Ouders, Paige Ferguson en Blake Linton, bezochten een paar vrienden toen hun 6-maanden-oude Colton in slaap viel. De ouders besloten om Colton in het bed van hun vriend te laten slapen. Ze stopten Colton goed in, met kussens rondom hem, zodat hij zowel veilig als comfortabel lag, schrijft People Magazine.

Maar kort nadat hij hem had neergelegd, viel Colton van het bed. En hoewel het bed slechts 60 centimeter van de grond was, deed het er niet toe. Op dat moment veranderde het leven van kleine Colton voor altijd. Toen zijn ouders de kamer binnenkwamen en Colton op de vloer vonden, leek het echter niet ernstig te zijn.

Gewoon een bult

In een bericht op Facebook beschrijft moeder Paige het tragische ongeluk dat het gezin aantrof.

“Hij had een bult op zijn hoofd. Een bult. Hij huilde, reageerde alert en lachte op een gegeven moment zelfs, “schrijft ze en voegt eraan toe:” Omdat we paranoïde ouders zijn, hebben we besloten hem te laten onderzoeken. ”

De ouders wisten zeker dat de dokter hen zou vertellen dat het gewoon een bult was en niets om zich zorgen over te maken. Maar ze hadden het helemaal mis. Het tegenovergestelde gebeurde voor de ouders van Colton en vanaf dat moment zou zijn leven voor altijd veranderen.

“Hij brak zijn schedel en bloedde de helft van zijn gehele bloedvolume af in zijn hersenen”, schrijft de moeder. “Ik zal hier even bot zijn … Colton zal misschien niet leven. Colton kan leven en nooit lopen of praten, Colton kan in orde zijn, Colton kan worden uitgesteld. Het hangt nu in de lucht en hij vecht nog steeds voor zijn leven. Dit is een nachtmerrie.”

Het vreselijke nieuws verpletterde de ouders.

Hoewel bijna 20 artsen en verpleegkundigen voor hun baby zorgden in het ziekenhuis, kon niemand met zekerheid zeggen of de kleine Colton het zou overleven.

Paige zegt: “Ik wist dat er iets mis was toen ik vroeg of het goed zou komen en iedereen antwoordde gewoon: ‘We doen wat we kunnen.’ Niemand antwoordde ‘ja’.”

Paige hoorde later dat Colton’s bloeding zo ernstig was dat het leidde tot een hartstilstand.

Een hele maand lang onderging hij een gecompliceerde operatie en een MRI-onderzoek, wat leidde tot verwoestend nieuws: Colton had zo’n erge hersenletsel dat hij riskeerde om de rest van zijn leven in een vegetatieve toestand terecht te komen – mocht hij het zelfs overleven.

Waarschuwing aan alle ouders

Paige zegt dat ze ervoor koos het tragische verhaal van haar familie te delen om andere ouders te waarschuwen.

“Ik wil niet dat andere ouders dit doormaken … Ik wil niet dat een kind dit doormaakt.”

In haar Facebook-bericht vraagt ​​ze ouders ook om alle bulten op kinderhoofdjes serieus te nemen. In haar geval was het de paranoia van de ouders die Colton tot nu toe heeft gered.

In april van dit jaar slaagde Colton erin zijn ogen te openen en artsen hebben hem nu uit het ziekenhuis ontslagen. Hij gebruikt een voedingssonde en neemt dagelijks medicijnen om te overleven – maar er is hoop.

“Hij is het sterkste kind dat ik ooit heb gezien in mijn hele leven,” zegt ze. ‘Vanwege de hartstilstand werd Colton’s hele brein aangetast. Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat hij een gelukkig leven heeft. Ik denk echt dat hij meer gaat doen dan wat de artsen denken dat hij zal doen. Maar ik ben ook erg bang voor zijn toekomst. ‘

Dergelijke ongelukken kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt, maar één ding kunnen we leren van de extreme pech van dit gezin: houd elk kind in een volwassen bed goed in de gaten, hoe veilig je ook denkt dat het is.

Het is heel triest dat iemand die amper heef geleefd, zo ernstig gewond raakte, maar gelukkig lijkt de kleine Colton heel sterk te zijn.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook, zodat meer ouders begrijpen hoe ernstig de risico’s van het verlaten van je kind in een bed voor volwassenen kan zijn!

Bron: People Magazine & Facebook