Moeder laat baby achter in Belgische wasserette

Baby achtergelaten in wasserette

Bij onze zuiderburen wordt geschokt gereageerd op een bizarre daad van een tienermoeder, die vorige week haar baby heeft achtergelaten bij een wasserette in Anderlecht. De vrouw is gisteren aangehouden, maar al snel weer vrijgelaten.

De vrouw werd al een week gezocht door de autoriteiten. Het parket in Brussel verklaart dat het onderzoek lopende is om ‘alle juiste omstandigheden’ te kunnen achterhalen.

Kind achtergelaten

De krankzinnige actie van de Belgische moeder is op camera vastgelegd. Vorige week zaterdag liep ze met een kinderwagen rond 16.50 uur een wassalon in het Brusselse Anderlecht binnen. In eerste instantie leek er niets vreemds aan de hand. Dat veranderde echter snel.

Een half uur later kwam ze namelijk zonder haar kindje weer naar buiten. De vrouw, gekleed in een witte sweater en een zwarte broek, liep vervolgens rustig de straat uit.

Voorbijgangers

Het achtergelaten kindje, een meisje van slechts drie maanden oud, werd gevonden door voorbijgangers. Die belden direct naar de p0litie.

Besloten werd een opsporingsbericht uit te vaardigen. ”Wie kent het kindje met getinte huidskleur, grote donkere ogen en krullend haar?”

Eergisteren kwam daar ineens een antwoord op, toen een man het politiebureau binnenstapte. Hij verklaarde de vader te zijn van het kind en de moeder te herkennen.

Moeder (19) laat baby achter in Belgische wasserette

De man zelf heeft het baby’tje nooit erkend als zijn kind en is dat ook niet van plan. Hij zou wel open staan voor een DNA-test, zodat nagetrokken kan worden of hij de biologische vader van de baby is. Maar hij wil er verder niets mee te maken hebben.

Snackbar

De man heeft de autoriteiten de naam van de moeder gegeven. Het gaat om een vrouw uit Spanje. Gistermiddag werd ze in de boeien geslagen.

Ze zat samen met twee vriendinnen lekker te eten in een snackbar in Laken. De eigenaar van de snackbar vertelt hoe alles verliep: ”De moeder zat te eten, in mijn snackbar toen de p0litie haar rond 18.00 uur kwam zoeken. Ze was samen met 2 andere vrouwen, van wie één een kind had.”

De arrestatie van de vrouw verliep snel. ”Ze verzette zich niet en werkte overal aan mee”, aldus de eigenaar. De vrouw is echter alweer vrijgelaten na een kort verhoor.

Ze heeft geen vaste verblijfplaats in België. Het baby’tje verblijft in het ziekenhuis. Het wiegje waarin het kindje door de moeder was achtergelaten, was gevuld met reserveluiers en melkpoeder. Hoe tragisch wil je het hebben? Wat er nu gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Scroll naar boven