Moeder krijgt na bevalling de verkeerde baby, zorgt een jaar voor wildvreemd kind

Verloskundige geeft na de bevalling het verkeerde kind, moeder zorgt 9 maanden voor wildvreemde baby

Wanneer je als vrouw een kind krijgt is het verlangen om de persoon die negen maanden in je buik heeft gezeten te ontmoeten natuurlijk hartstikke groot.

Zwangerschap

Voor de meeste moeders is een zwangerschap ook behoorlijk stressvol. Niemand weet namelijk hoe de bevalling gaat verlopen. Een moeder uit El Salvador kan daar over meepraten.

Mercedes Casanellas beviel vijf weken te vroeg van een zoon en onderging daarvoor met spoed een keizersnede. Het was haar eerste kind en net zoals alle moeders wilde ze vooral dat hij gezond was.

Nadat haar zoon was geboren gaf ze hem een kus, waarna het baby’tje werd meegenomen door verloskundigen. Maar toen ze hem weer terugbrachten, wist Mercedes dat er iets niet klopte.

Haar man, Richard Cushworth uit Engeland, was in het Amerikaanse Texas toen zijn vrouw beviel en heeft de bevalling gemist. De vrouw heeft dus alles alleen gedaan.

Verloskundigen

De ochtend na de bevalling, brachten verloskundigen het kindje weer terug naar de moeder. Maar Mercedes merkte dat er iets niet klopte. Haar kind leek er anders uit te zien.

Verloskundige geeft na de bevalling per ongeluk verkeerde baby

Ze vermoedde dat ze een ander kind had gekregen. Maar de verloskundigen beweerden dat het echt haar kind was en zeiden tegen Mercedes dat ze niet helder was vanwege de medicatie die ze had gekregen.

Een paar dagen later vlogen Mercedes en Richard, die inmiddels was gearriveerd, weer terug naar hun woning in Texas. Het kind was natuurlijk bij hen. Maar naarmate de baby groeide, begon hij steeds minder op zijn ouders te lijken. Iets wat Mercedes dus al vanaf het beginnen vermoedde.

Richard en Mercedes besluiten na negen maanden een DNA-test te doen.  Dit om voor eens en altijd de waarheid te achterhalen.

DNA-test

Toen de resultaten kwamen werden hun vermoedens bevestigd. Het kind dat ze negen maanden lang! hadden opgevoegd, bleek een wildvreemd kind. Dat meldt The Guardian (Britse krant).

Daarop is er een onderzoek gestart om het biologische kind van de ouders te vinden. Nadat alle moeders die op dezelfde dag waren bevallen op dezelfde plek waren getest, werd hun zoon gevonden.

Herenigd na meer dan een jaar

Toch kregen ze hun kind niet meteen terug. Na drie! maanden met een hoop papierwerk, konden Richard en Mercedes hun eigen kind eindelijk meenemen naar de Verenigde Staten. Dit was meer dan een jaar nadat het kindje was geboren.

Het klinkt te ongelooflijk voor woorden, maar gelukkig zijn er beelden omdat Richard en Mercedes een interview gegeven hebben aan ABCNews. De beelden kun je hieronder bekijken:

Baby accidentally given to wrong couple reunited with real parents - BBC News
Scroll naar boven