Als je nog nooit van het Bourbon-virus hebt gehoord, is dit misschien iets wat je moet lezen.

Het Bourbon-virus is pas in 2014 ontdekt en is zeer gevaarlijk. De eerste man die eraan stierf was afkomstig uit Bourbon County, Verenigde Staten, vandaar de naam.

Helaas heeft het virus sinds zijn ontdekking veel levens ontnomen en is hij aangetroffen in verschillende delen van de VS.

Het was de laatste maandag van mei, Memorial Day 2017 in de Verenigde Staten, toen Tamela Wilson (58) twee teken op haar lichaam vond.

Ze verwijderde de twee parasieten en dacht er niet verder over na. Na een tijdje begon ze zich raar te voelen.

Tamela bezocht artsen en kreeg te horen dat ze een urineweginfectie had. Ze kreeg antibiotica en werd naar huis gestuurd.

De antibiotica hielpen echter niet en de conditie van Tamela verslechterde elke dag.

“Ze kon haar telefoon letterlijk niet vastpakken. Ze had geen kracht, “vertelde Wilson’s dochter Amie May aan CBS News. ‘Mijn zus had haar gebeld en kon haar niet bereiken. Mijn moeder zei dat de telefoon daar stond te rinkelen, maar ze kon het niet oppakken om het te beantwoorden. ‘

Wat de artsen betreft, ze waren stomverbaasd. Ze legden Tamela’s familieleden uit dat haar toestand een medisch mysterie was.

Ze probeerden te helpen, voerden tal van controles uit en deden alles wat ze konden om Tamela’s achteruitgang te vertragen – niets werkte. Haar huid werd droog en gescheurd, Tamela werd elke dag zwakker en zwakker.

Uiteindelijk zou de ziekte haar leven kosten. Ze stierf op 23 juni.

Tamela werd voor een lange periode verkeerd gediagnosticeerd, wat het probleem verergerde, maar toch was er weinig hoop voor haar.

Steven Lawrence, een arts die gespecialiseerd is in infectieziekten aan de universiteit van Washington, zei dat personeel die Tamela behandelde onvoldoende op de hoogte was van het virus om de symptomen te identificeren.

Samen besloot Tamela’s familie dat haar lichaam zou worden geschonken aan wetenschap en onderzoek.

Experts willen meer weten over het Bourbon-virus en ervoor zorgen dat het in de toekomst geen levens meer kan kosten.

Helaas is er op dit moment geen bekend vaccin of genezing beschikbaar.

Het vermoeden bestaat dat het virus wordt overgedragen via teken en andere bijtende insecten, maar wetenschappers hebben nog niet bevestigd dat dit zeker het geval is.

De patiënt- naar wie het virus vernoemd is – werd gemeld te zijn gebeten door meerdere parasieten, waaronder één met bloed gevulde teek gevonden op zijn schouder, een paar dagen voor het begin van de symptomen van het Bourbon-virus. Dit leidde ertoe dat onderzoekers dachten dat teken de primaire drager zouden zijn, hoewel het nog niet concreet bewezen is.

Symptomen van het Bourbon-virus zijn hoge koorts, hoofdpijn, verminderde eetlust, spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid, misselijkheid, braken, diarree en uitslag op de buik, borst en rug.

Om jezelf te beschermen wanneer je buiten bent, moet je kleding met lange mouwen dragen en sterk insectenwerend middel gebruiken voor op het platteland. Als je in of bij lang gras bent geweest, controleer jezelf dan altijd grondig.

Er is momenteel misschien geen behandeling of vaccin voor het virus, maar door voorlichting te geven over de symptomen van de ziekte hopen artsen en onderzoekers dat de slachtoffers tot een minimum kunnen worden beperkt.

Wat de familie Wilson betreft, hun verlies is duidelijk tragisch. Tegelijkertijd kan het gezin trots leven in de wetenschap dat Tamela’s lichaam wordt gebruikt om de wetenschap te helpen nieuwe manieren te vinden om het virus te bestrijden. Hopelijk kan het in de toekomst meer mensen besparen.

Deel dit bericht met je vrienden/familie om het bewustzijn van het virus te vergroten.

Bron: CBS News

Wat vind jij? Reageer hieronder