Moeder kijkt naar zoon van dichtbij tijdens feestje, beseft dat zijn ‘vrienden’ hem ziek maken

Liam was een typische tiener die dol was op alles wat met voetbal en eten te maken had. Hij bracht tijd door met zijn vrienden en fietste net als elke andere jongen van zijn leeftijd. Dus toen hij uit het niets zijn moeder vertelde dat hij niet langer zijn mobiele telefoon wilde, begon ze hem beter in de gaten te houden.

jongen die werd gepest

Al snel stopte Liam met het fietsen naar het huis van zijn vriend, wat betekende dat hij niet meer samen met zijn vrienden rondhing. Hij stopte met het dragen van zijn voetbalkleding, en nog verontrustender, hij ging van het eten van alles naar al zijn eten weggooien .

Op een dag, toen hij weigerde naar school te gaan, gingen ze zitten om te praten. Ze huilden allebei toen hij liet weten dat hij op school werd gepest. “Ik vroeg hoe vaak ze hem dit aandeden. Hij keek me in de ogen en zei: “Elke dag, mam.”

jongen aan het eten

Deirdre’s hart brak. Hoe kunnen deze schoolkinderen zo wreed zijn? Liam vertelde dat ze vervelende opmerkingen maakten, noemden hem namen, duwden en schopten hem fysiek en zeiden zelfs dat hij zelfmoord moest plegen. Dit alles was al een jaar aan de gang.

Deirdre en de familie vertrouwden sterk op geloof en familie en ondernamen onmiddellijk actie en ze kregen hulp voor hun zoon. De ouders van de pestkoppen weigerden echter de verantwoordelijkheid te nemen voor de acties van hun kind en de school heeft nooit iemand verantwoordelijk gehouden. Liam werd op een voedingssonde en hartmonitor geplaatst voor zijn eetstoornis en ondervoeding. Hij onderging ook therapie voor zijn eetstoornis en depressie.

mama en zoon

Samen met het verdriet en de zorgen die ze voor haar zoon voelde, voelde ze zich hulpeloos en teleurgesteld. “Ik had het gevoel dat ik het verhaal van Liam vanaf de daken moest schreeuwen,” zei Deirdre. En dus gebruikte ze het grootste platform dat ze kon vinden: social media.

“De woorden zijn gewoon uit me gevallen. Het was ongelofelijk. Ik las het steeds opnieuw voor mezelf en drukte op verzenden. ‘En toen ging het bericht viraal.

Mensen reageerden en deelde het verhaal van Liam over de hele wereld. Er was een stortvloed van aanmoediging en gedeelde ervaringen om Liam en zijn moeder te helpen om te zien dat hij niet de enige was die dit doormaakte. Meer dan dat, mensen creëerden de hashtag #WeStandWithLiam en maakten shirts, bumperstickers, linten en verhalen, allemaal ter ondersteuning van Liam en anti-pesten. Eindelijk zag hij dat mensen voor hem wortelden en voor hem zorgden, en dat was één van de belangrijkste aspecten van zijn herstel.

familiefoto

Na tien lange weken op een intensieve intramurale instelling ontworpen om Liam te helpen met zijn depressie en eetstoornis en uren slopende behandeling, was hij stabiel genoeg om naar huis te gaan. Tot ieders verrassing ging hij terug naar zijn oorspronkelijke school en eindigde hij zelfs het voetbalseizoen. Hoewel zijn ouders op zijn eerste dag nerveus waren voor hun zoon, vervulde het Deirdre met trots om haar zoon zo zelfverzekerd door die deuren te zien lopen.

Het verhaal van Liam over het overwinnen van pesten heeft niet alleen gesprekken tot stand gebracht tussen zijn familie en 4 andere broers en zussen, maar het heeft ook in veel huishoudens gesprekken aangewakkerd over open communicatie binnen gezinnen en het belang van vriendelijk zijn voor elkaar.

Deel dit met je vrienden en familie via Facebook!

Bron: The Well