Moeder John de Wolf herkent hem niet meer

Moeder John de Wolf herkent hem niet meer

John de Wolf, de huidige assistent-trainer van Feyenoord, gaat momenteel door een zeer zware periode. De voormalige verdediger vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat zijn moeder Alzheimer heeft en dat ze hem niet meer herkent.

Moeder

Wie aan John de Wolf denkt, ziet een beresterke man voor zich waarmee je liever geen ruzie krijgt. De oud-verdediger die in de jaren 90 furore maakte bij Feyenoord, blijkt echter al jaren te kampen met groot verdriet op persoonlijk vlak. Zijn moeder heeft Alzheimer.

Moeder John de Wolf herkent hem niet meer

Tegen het Algemeen Dagblad vertelt De Wolf dat hij zijn moeder in het verpleeghuis bezoekt, maar dat ze geen idee heeft wie hij is.

Toen dat voor het eerst gebeurde, wist hij niet wat hem overkwam. Hij probeerde zijn moeder ervan te overtuigen dat ze haar zoon tegenover haar had zitten. Dat geloofde ze niet en antwoorde: ”Jaja, dat zeggen ze allemaal.” Het doet vanzelfsprekend veel met John.

Huilen als een klein kind

De moeder van John de Wolf is inmiddels 81 jaar en kreeg de diagnose Alzheimer ongeveer zes jaar geleden. Ze begon steeds verwarder gedrag te vertonen.

De Wolf had in het begin geen idee wat er aan de hand was, omdat het stap voor stap achteruit gaat. Inmiddels is zijn moeder er steeds slechter aan toe. John gaat minder op bezoek omdat hij het simpelweg niet aan kan. ”Elke keer zit ik na afloop dan compleet gebroken in de auto.”

Hij vervolgt: ”Dan ben ik helemaal naar de klote. Ik ben een vent van 61 jaar, maar dan zit ik te huilen als een klein kind. Ik heb de sterke schouder van mijn vrouw nodig.”

December

Vorige maand ging John op bezoek bij zijn moeder en nam een grote zak oliebollen mee voor de verpleegkundigen. Hij legde hen ook meteen uit waarom hij zijn gezicht minder vaak laat zien. Hij kan het steeds minder goed opbrengen, omdat hij zijn moeder steeds meer ziet aftakelen.

Langs deze weg willen we John de Wolf een hart onder de riem steken. We vragen jou om hetzelfde te doen en dit bericht op Facebook te delen.

 

 

 

Scroll naar boven