Moeder huilt wanneer non-verbale autistische dochter haar eerste woord ooit zegt

Als je een ouder wordt, zijn er bepaalde mijlpalen waarop je niet kunt wachten. Eenvoudige genoegens, zoals het kijken naar je kind, hoe ze hun eerste stappen zetten of hun eerste woorden zeggen, zijn dingen die jou het meeste kunnen raken.

Voor ouders van kinderen met autisme is er helaas geen echt tijdschema voor deze prestaties. Briana Blankenship, moeder van de 5-jarige Taylor, was het daarmee eens …

Al vroeg in haar leven diagnosticeerden artsen Taylor met een vorm van autisme die bekend staat als “non-verbaal”. In wezen betekent het dat ze niet communiceert door te praten – ze kan beetjes Engels begrijpen, maar het verzinnen van haar eigen woorden was nooit een mogelijkheid geweest.

Dat veranderde op een dag toen ze door een McDrive reden. Briana heeft haar ongelooflijke ervaring met de Love What Matters-pagina op Facebook gedeeld:

“Ik ben lelijk aan het huilen op het parkeerterrein van McDonald’s en de werknemers denken waarschijnlijk dat ik gek ben. In de McDrive hoorde ik Taylor plotseling ‘MAMA’ zeggen.

Voor degenen onder ons die het niet weten, Taylor is vijf en is non-verbaal autistisch. Ze heeft NOOIT een woord gezegd. NOOIT.”

 

“Zodra ze het zei, pakte ik mijn telefoon en begon ik het op te nemen. Ik ben er vrij zeker van dat ik een file heb veroorzaakt in de McDrive rij, maar er was geen manier waarop ik hier geen bewijs van kreeg.

Ik kan niet uitleggen hoe ongelofelijk dankbaar en extatisch ik nu ben. ‘

Voor Briana was deze gelegenheid iets waarvan ze dacht dat het nooit zou kunnen gebeuren. Het was niet alleen een enorme prestatie voor Taylor, maar het maakt nu ook het idee mogelijk dat ze meer woorden leert en in de toekomst kan communiceren door te praten.

Bekijk het emotionele moment in de onderstaande video:

Wat een ongelooflijk moment voor Briana! Dit bracht zeker een glimlach op onze gezichten!

Als jij het ook leuk vond om Taylor voor het eerst in haar leven te zien praten, deel dan dit artikel om wat vreugde te verspreiden met vrienden en familie op Facebook.